Sonos-speakers als standaardspeaker te koppelen aan Google Assistent-speakers

Apple Wesley Akkerman 18 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Het is vanaf nu mogelijk een speaker van Sonos in te stellen als standaardspeaker die gekoppeld is aan de Google Nest Hub of andere Google Assistent-speakers. De functie kwam maanden geleden al aan bij bèta-testers, maar is vanaf nu dus (eindelijk) voor iedereen beschikbaar.

Het is geen geheim dat Google en Sonos momenteel aan het begin staan van een mogelijk lange juridische strijd, waarin gesteggeld wordt over patenten en het wel of niet kunnen verkopen van bepaalde (speaker)hardware. De speakerfabrikant wil zelfs een verbod op de verkoop van smartphones en Chromebooks. Desondanks blijven beide bedrijven samenwerken aan nieuwe functies voor de verschillende speakers en de Google Assistent, zo blijkt uit een recente update voor het speakersysteem. Dat schrijft 9to5Google.

Sonos als standaardspeaker instellen

Je kunt vanaf nu namelijk een speaker van Sonos instellen als standaardspeaker voor je Google Nest Hub, Google Nest Mini, Google Home en andere speakers, soundbars en smart displays met de Google Assistent aan boord. Hoe fijn die simpele speakers ook zijn in huis (en hoe goed ze ook kunnen luisteren), qua geluidskwaliteit hebben we nog wel eens wat te wensen. Daarom is het goed om te zien dat we dus voortaan extra opties hebben als het gaat om het koppelen van externe speakers.

Klik/tap voor groter. (Bron: Sonos)

Speakers koppelen aan Google Home/Nest-speakers is al een tijdje mogelijk. Het gaat dan om speakers met Bluetooth of Google Cast aan boord. Dat regel je via de instellen van je Home/Nest-speaker door op het tandwielicoontje te tappen, naar onderen te vegen tot je Standaardmuziekspeaker ziet staan en daarop te tappen. In het volgende scherm kun je instellen naar welke speaker het geluid moet gaan. Heb je een Sonos One of een Sonos Beam, dan kun je voortaan de muziek ook die kant op sturen, zodat je kunt rekenen op voller geluid.

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat beide apparaten de allerlaatste firmwareupdates hebben. Ook is het zo dat je nog steeds commando’s geeft aan je Google Assistent-speaker; die functionaliteit wordt niet ineens overgenomen. Zet daarom de microfoons op je Sonos-speaker uit, zodat commando’s niet dubbel binnenkomen en mogelijk fouten veroorzaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen