Sony opent aanval op Netflix en doet miljardenovername

Films & Series Jeroen Kraak 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony Pictures geeft 1,175 miljard uit aan een overname van een bijzondere streamingdienst. Daarbij opent het de aanval op Netflix.

Netflix is de streamingdienst waar echt bijna alles op is te zien. Naast films en series geeft de rode N ook flink wat geld uit aan anime. Het komt daarom regelmatige met films en series uit genre en heeft ook een aantal grote titels in haar portfolio. Sony Pictures gaat die hoek aanvallen en doet een miljardenovername.

Sony doet een enorme overname

Sony heeft namelijk Crunchyroll overgenomen. Het bedrijf is een grote vis in de animehoek en heeft zijn eigen streamingdienst. Sony had met Funimation al een andere grote vis in haar portfolio op het gebied van anime. Sony Pictures-baas Tony Vinciquerra zei in een verklaring dat het doel van het bedrijf is om zo snel mogelijk een uniforme abonnementservaring te creëren.

Maar zover is het nog niet. De twee diensten staan nu nog los van elkaar. Als je dus tot beide toegang wil, moet je nu nog twee abonnementen afsluiten. Fans weten nog niet precies wat ze van de overname kunnen verwachten. Een aantal zijn er bang dat Sony de dienst duurder maakt.

Crunchyroll en Funimation in een bedrijf

“Met de toevoeging van Crunchyroll hebben we een ongekende kans om anime-fans van dienst te zijn als nooit tevoren en de anime-ervaring te leveren op elk platform dat ze kiezen,” vertelt Sony Pictures-baas Vinciquerra.

Crunchyroll was tot de overname van Sony nog in handen van de Amerikaanse kabelaar AT&T. Die wilde er echter vanaf om zich meer op de kerntaken van het bedrijf te richten. Crunchyroll heeft verschillende grote anime-titels in haar portfolio zoals MY Hero Academia, Demon Slayer en Fate.

Netflix zet zoals gezegd ook steeds meer in op anime. Naast dat het licenties koopt van grote anime-titels, maakt het ook steeds meer eigen originals. Zo zien we op de rode N onder andere Castlevania en Kakegurui. Tevens krijgt The Witcher nu zelfs zijn eigen anime-film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen