Hoe de elektrische auto van Sony en Honda er in het echt uitziet

Elektrische auto's Mark Hofman 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is de week van CES 2023 en daarmee één van de belangrijkste technologie-weken in het jaar. Drie jaar geleden zag Sony zijn kans schoon om de show te stelen met een imposant concept voor een elektrische auto. Dit jaar is hij er echt.

Met een beetje hulp van Honda introduceert Sony tijdens CES 2023 voor het eerst zijn elektrische auto. Afeela is de naam en 2026 is het jaar waarin hij moet verschijnen.

Elektrische auto Sony en Honda is hier

Sony en Honda slaan de handen ineen voor een elektrische auto genaamd Afeela. Tijdens CES 2023 in Las Vegas lieten de twee bedrijven een prototype van hun toekomstige vierwieler zien. Een kleine flashback naar 2019, maar dan wel met een hele grote kans van slagen.

Dat heeft alles te maken met het feit dat de aandacht voor de Vision S, zoals het prototype uit 2020 heette, enorm was. In de tussentijd vond Sony een partner in Honda en kondigde het drie jaar later de Afeela aan. Een elektrische auto die vanaf 2026 op de Amerikaanse markt moet verschijnen.

Veel weten we nog niet over het nieuwe merk, maar het imposante project heeft nu wel eindelijk een naam. Sony draagt bij met zijn ervaringen binnen AI, entertainment, VR en Augmented Reality. Honda doet logischerwijs het autodeel.

 

In totaal zitten er 40 sensoren op de elektrische auto. De Afeela is bijvoorbeeld voorzien van camera’s, radarsensoren, ultrasonischesensoren en LIDAR-sensoren. Allemaal netjes verdeeld aan de buitenkant van de elektrische auto en allemaal in het leven geroepen voor de drie hoofdpijlers. Dit zijn autonomie, augmentation en affinity.

Het is de bedoeling dat de elektrische auto van Sony en Honda het over drie jaar opnemen tegen de grote jongens van o.a. BMW en Mercedes-Benz.

CES 2023 in Las Vegas

Die eerste week van het jaar draait altijd om innovatie en technologie. De Consumer Electronic Show, dit jaar beter bekend als CES 2023, is dé plek waar dit allemaal gebeurd. Na twee jaar afwezig te zijn geweest is WANT (lees: Mark) eindelijk weer in Las Vegas te vinden.

Om je dagelijks op de hoogte te kunnen houden dropt de redactie uit Nederland de laatste nieuwtjes voor je en houdt Mark je vanuit Las Vegas als volgt op de hoogte:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen