Sony onthult meer details over meestgewilde PlayStation 5-game

Games Jelle van Es 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Langzaam, maar zeker wordt de PlayStation 5 als spelcomputer interessanter. Dan is het natuurlijk des te pijnlijker dat er zo weinig exemplaren van beschikbaar zijn.

Mocht het je wel zijn gelukt om een PlayStation 5 op de kop te tikken, dan kun je over een week of twee aan de slag met de grote game Ratchet & Clank: Rift Apart. En morgen krijgen we eindelijk meer te zien van een andere topper.

State of Play voor PlayStation 5-topgame

Want morgen wordt een nieuwe State of Play uitgezonden. Dat liet Sony op zijn eigen blog weten. De nieuwe aflevering draait voornamelijk om de PlayStation 5-topgame Horizon Forbidden West. Deze game wordt gemaakt door de Nederlandse studio Huerilla Games en wordt gezien als één van de grootste titels die in de maak is voor de nieuwe spelcomputer. Tijdens de onthulling van de PS5, wat alweer bijna een jaar geleden is, werd de game voor het eerst getoond. Daarna hebben we er eigenlijk niet veel meer van gezien. Wat dat betreft is dit dus het perfecte moment om er weer eens lekker voor te gaan zitten.

Horizon Forbidden West
Horizon Forbidden West (Afbeelding: Sony)

De nieuwe State of Play begint op 27 mei om 23:00 uur in de avond Nederlandse tijd. De video duurt uiteindelijk zo’n twintig minuten. 14 daarvan wordt volgens Sony echt opgevuld door gameplay van Horizon Forbidden West voor de PlayStation 5 en laat ons zien wat Aloy allemaal doet. Daarbij zou het gaan om beelden die direct zijn opgenomen van de nieuwe spelcomputer. Mocht dat je even te laat worden, dan kun je hem daarna ook nog op elk gewenst moment terugkijken. Dat wordt dus lekker wakker worden op de 28e.

Eind dit jaar

Het is de bedoeling dat Horizon Forbidden West, het vervolg op de PS4-topgame Zero Dawn, eind dit jaar nog verschijnt voor de PlayStation 5. Hopelijk geeft deze nieuwe video de bevestiging op dat gebied en gaan we de game daadwerkelijk ergens in oktober of november spelen. Tot die tijd is Returnal onze grote tip voor de spelcomputer.

Returnal: Playstation 5 is een absolute topgame rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen