De Nintendo Switch krijgt concurrent uit onverwachte hoek

Games Jelle van Es 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is voor Nintendo een groot succes gebleken. De combinatie tussen een handheld en een spelcomputer is een gouden set en geeft je de mogelijkheid om altijd en overal te gamen. En zo’n succes levert natuurlijk weer partijen op die hetzelfde willen gaan doen.

En nu ziet het er naar uit dat de Nintendo Switch een concurrent krijgt uit een onverwachte hoek. Sony en Microsoft zullen niet zo snel zo’n apparaat maken, maar Valve zou naar verluid wel met zo’n concept komen.

Valve werkt aan concurrent voor de Nintendo Switch

Valve ken je het beste van de online webshop Steam, waar je games voor de pc aanschaft. En nu lijkt het er dus op dat het bedrijf met een concurrent komt voor de Nintendo Switch. Dit meldt Ars Technica, die zich baseert op meerdere bronnen. Het zou gaan om een project genaamd SteamPal en moet ergens eind dit jaar uitkomen. Het gaat om een apparaat dat eigenlijk een soort kleine pc is met een controller en een touchscreen. Daarmee is het dus te vergelijken met de spelcomputer van Nintendo.

Nintendo Switch
De Switch (Afbeelding: Alvaro Reyes / Unsplash)

Echter is het maar de vraag of je hem net zo flexibel zou kunnen inzetten als de Nintendo Switch. De kans is namelijk klein dat hij gebruik maakt van een Joy-con achtig systeem, waarbij je de controllers aan de zijkanten er af kan halen. Wellicht dat je hem wel met een dongle op een scherm kan aansluiten en dan gebruik maakt van een bluetooth-controller. Daarnaast stelt Ars Technica dat het apparaat een stuk breder is dan de Switch. Wat dat betreft is het wel nog even de vraag in hoeverre het geheel lekker vast houdt.

Gabe Newell hintte er al eerder naar

Gabe Newell, de grote man achter Valve, hintte eerder dit jaar al naar het bestaan van deze Nintendo Switch-concurrent. Bij een panel in Nieuw Zeeland kreeg hij de vraag of het bedrijf met games voor de spelcomputer zou komen. Daarop gaf hij aan dat er later dit jaar een soort van antwoord zou komen op die vraag. En dat men dan zal begrijpen waar hij het over had.

Dit is waarom de Nintendo Switch slecht te scoren was (maar nu weer wel)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen