[VIDEO] Dit is de ideale platenspeler voor beginners: Sony PS-LX310BT review

Gadgets Dominick Vietor 19 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Platenspelers zijn weer helemaal hot tegenwoordig. Natuurlijk kun je het oude beestje van je opa en oma afstoffen als je een hernieuwde liefde voor vinyl hebt gevonden, maar je kunt ook gaan voor een wat moderner exemplaar. De Sony PS-LX310BT bijvoorbeeld. Wat ons betreft is dat namelijk dé ideale platenspeler voor beginners. Waarom leggen we je uit in deze video.

Een groot verschil tegenover de platenspelers van vroeger is dat de LX310BT is uitgerust met bluetooth. Zo kun je niet alleen met bedrade speakers naar je favoriete plaat luisteren, maar ook via een bluetooth speaker of koptelefoon. Handig toch?

Eenvoudige bediening

Nog een verschil: de bediening is eenvoudiger geworden. Geen gepiel meer met het zelf verplaatsen van de naald. Je kunt je favoriete plaat opzetten met een simpele druk op de knop, of een deel van het proces uit handen geven. Da’s natuurlijk niet uniek en kon vroeger op sommige modellen ook al wel, maar handig is het zeker.

Sony PS-LX310BT platenspeler review naald
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Instellen en bedienen is erg eenvoudig. Er zitten twee draaiknoppen op de speler om de snelheid en het formaat van je plaat te kiezen. Voorop zitten een start- en stopknop en een knop waarmee je de naald omhoog of omlaag kunt doen. Tot slot is er nog de bluetooth-knop.

Veelzijdig met goed geluid

Die bluetooth-knop kun je gebruiken om een headset of speaker te koppelen en om te wisselen tussen de analoge output of bluetoothstreaming. Ik moet wel zeggen: hoewel het natuurlijk leuk is dat je een bluetoothapparaat kunt koppelen aan de speler is de geluidskwaliteit niet zo goed als via de bedrade uitgang.

Sony PS-LX310BT platenspeler
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Zeker niet als je daar een eigen versterker aan hangt, want je kunt met deze speler kiezen tussen de ingebouwde versterker of een extern apparaat. Je kunt dus meteen aan de slag als je geen versterker hebt, maar hebt ook de mogelijkheid om de geluidskwaliteit flink te upgraden met een kwalitatief hoogwaardig apparaat. De Sony PS-LX310BT is kortom van alle markten thuis.

Liever alles rustig nalezen? Check dan hier onze geschreven review van de PS-LX310BT. Wil je op de hoogte blijven van al onze tech-video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen