Specificaties OnePlus Nord 3 lekken uit: krijgen we nu al een opvolger?

Smartphones Wesley Akkerman 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer er geruchten verschijnen over een betaalbaar OnePlus-toestel met fijne specs, dan is het nog altijd opletten geblazen. Het merk is namelijk groot geworden door altijd de concurrentie te ondermijnen door smartphones met goede specificaties voor scherpe prijzen aan te bieden. Nu verschijnen er geruchten over de Nord 3.

Laten we eerlijk zijn: OnePlus is dat imago mettertijd kwijtgeraakt. Dat kun je zien aan de prijzen van de high-end smartphones van de Chinese onderneming. Echter, in de afgelopen jaren lanceerde het merk een nieuwe lijn, genaamd Nord. Daarmee keert de fabrikant een beetje terug naar de roots van de onderneming.

OnePlus Nord 3-geruchten verschenen

Wanneer er dan geruchten verschijnen over nieuwe Nord-toestellen, zoals nu het geval is met de Nord 3, dan genereert dat al snel aandacht. Dit aankomende toestel verschijnt mogelijk eind dit jaar en wordt waarschijnlijk gebaseerd op de Realme GT Neo 3. Realme is een ander zusterbedrijf van Oppo en OnePlus.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Aangezien de zusters vaak designs en onderdelen van elkaar gebruiken, zou dat best kunnen. Nu verschijnt er ook nog op Weibo een post met daarin de vermeende specs van wat mogelijk de OnePlus Nord 3 is. Ter verduidelijking: de genoemde Realme GT Neo 3 is afgelopen week aangekondigd, dus die is ook fonkelnieuw.

Realme GT Neo 3 in een nieuw jasje?

De OnePlus Nord 3 moet onder meer een 6,7″-scherm krijgen, die voorzien is van een 1080p-resolutie. Onder de motorkap zit een Dimensity 8100-processor, gekoppeld aan maximaal 12 GB aan werkgeheugen. Voorop zit een zestien megapixel camera en achterop een driedubbel systeem van vijftig, acht en twee megapixel.

Daarnaast is er waarschijnlijk een accu van 4.500 mAh, die snelladen op 150 watt ondersteunt. Het klopt dat de genoemde specs behoorlijk lijken op de specs van de Realme GT Neo 3. Het zou dus zomaar kunnen kloppen dat OnePlus (wellicht noodgedwongen) een aangepaste versie van die smartphone uitbrengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen