De elektrische auto die invloeden heeft van Jaguar en Aston Martin

Elektrische auto's Sam Dille 24 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Fan van Jaguar, Aston Martin of allebei tegelijk? Dan is deze verrassende elektrische auto ongetwijfeld iets voor jou.

Ian Callum, de voormalig designchef van Jaguar startte in 2019 zijn eigen bedrijf met een toepasselijke naam: Callum. Het bedrijf staat bekend om zijn indrukwekkende creaties in de autowereld, waaronder samenwerkingen met bekende merken zoals Aston Martin. Maar het bedrijf maakte nog nooit eerder een elektrische auto.

Tot nu tenminste. Het bedrijf lanceerde recent voor het eerst een flitsende EV die door menig expert wordt geprezen. En als je goed kijkt, heeft Ian Callum heel goed gekeken naar Jaguar en Aston Martin. Maak kennis met de Callum Skye.

De spectaculaire elektrische auto, geïnspireerd op Jaguar en Aston Martin

De Skye is de allereerste elektrische auto van Ian Callum. Het bedrijf weet meteen hoge ogen te gooien, want het voertuig wordt nu al geprezen als ‘de mooiste terreinwagen ter wereld’. De Callum Skye heeft een strak en stoer design, geïnspireerd op de Jaguar F-Type en Aston Martin-auto’s.

Callum schiet ook in de roos met de flinke 42 kWh batterij. De batterij kan ultrasnel opladen, want na tien minuten kun je weer gewoon de weg op. De actieradius laat echter wat te wensen over. De elektrische auto kan namelijk 250 kilometer rijden op een enkele lading, wat prima is. Dat maakt het voertuig alleen niet helemaal geschikt voor langere ritten.

Callum Skye: de spectaculaire elektrische auto met invloeden van Jaguar en Aston Martin
Wat een plaatje! (Afbeelding: Callum Design)

De elektrische auto is 4 meter lang en 1,9 meter breed, wat hem compacter maakt dan andere offroad-EV’s zoals de Rivian R1T. Opvallend is dat de Skye vergelijkbare prestaties levert. Zo bereikt de EV in 4 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur. Met slechts 1150 kilogram is de Skye ook een van de lichtste elektrische voertuigen ooit.

Ideaal voor een weekendje weg

In het interieur vind je genoeg om mee te spelen. Binnenin vind je namelijk een centraal touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto. Het dashboard is ontworpen met eenvoudige touchscreen-knoppen.

Interieur Callum Skye
Een kijkje op het dashboard (Afbeelding: Callum Design)

De elektrische auto is vooraan voorzien van twee comfortabele stoelen. Achteraan is er een handige bank die je kan uitnemen als je extra plek nodig hebt om spullen op te bergen. Callum zegt dat de achterklep genoeg ruimte heeft voor een lang weekend weg, sportspullen en andere bagage die je mee wilt nemen.

De Callum Skye is nu beschikbaar om te bestellen. De kosten van de auto verschillen per regio en wensen. Het Britse magazine Autocar meldt dat de prijzen liggen tussen de 93.000 en 127.000 euro.

Zoek je toch naar iets anders? Check dan onderstaand artikel vol met elektrische auto’s die de moeite waard zijn om uit te proberen.

De indrukwekkende nieuwe elektrische auto’s die nog in 2024 moeten verschijnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen