Hoe Spotify jouw manier van luisteren compleet wil veranderen

Tech Wesley Akkerman 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Spotify-CFO Paul Vogel zegt tijdens een conferentie dat het bedrijf binnenkort begint met het testen van audioboeken op het platform. Een precieze releasedatum geeft de CFO nog niet, maar wel kunnen de test binnen afzienbare tijd verwachten. En over verwachtingen gesproken: de dienst heeft heel wat in petto voor ons.

Tenminste, als we de woorden van Vogel mogen geloven. “Verwacht niet dat dit meteen de laatste verandering of verbetering is die we doorvoeren op het gebied van audioboeken”, zo luidt de belofte. Waar we dan precies naar kunnen uitkijken, is nog even een raadsel. Maar we kunnen wel alvast een mooie voorspelling wagen.

Spotify voor audioboeken en podcasts

Vogel vergelijkt de introductie van audioboeken namelijk met de release van podcasts op de dienst. Spotify was destijds in staat “een verbeterde user interface te presenteren voor iedereen die graag naar podcasts luistert”. En datzelfde wil het bedrijf nu voor elkaar gaan krijgen voor audioboeken, afgaande op de belofte.

Spotify
De streamingdienst op je iPhone! (Afbeelding: EPA/HAYOUNG JEON)

Spotify gelooft er in elk geval in dat er genoeg manieren zijn om een fijne luisterervaring voor audioboekliefhebbers aan te hebben. De dienst moet het in elk geval meteen gaan opnemen tegen enkele reuzen op deze markt, waaronder Amazon. Die heeft namelijk met Audible de grootste speler van dit moment in handen.

Goed voor de markt

Verder gelooft Vogel dat deze stap goed is voor de markt in het algemeen. De markt voor luisterboeken kan enorm groeien wanneer de grootste streamingdienst voor muziek zijn gewicht in de strijd gooit. Daarnaast kan dit zeer positief uitpakken voor zowel uitgevers als auteurs, die via Spotify een groot publiek kunnen bereiken.

Spotify heeft al enkele stappen gezet richting een toekomst waarin audioboeken de ruimte krijgen. Niet alleen kocht de dienst hiervoor enkele bedrijven op, ook test het bedrijf deze functie min of meer stiekem sinds begin 2021. Tot slot is het mogelijk om je audioboeken van Storytel binnen de Spotify-app te beluisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen