Spotify rolt interessante update uit die je luistergedrag gaat veranderen

Apps Wesley Akkerman 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify brengt deze maand een update uit voor zijn applicaties op Android en iOS. Deze moet je gaan helpen bij het ontdekken van nieuwe muziek. Het gebruik van een muziekstreamingdienst zorgt er veelal voor dat gebruikers constant naar dezelfde muziek luisteren en daardoor heel wat content missen. Dat moet anders.

De update voor Spotify wordt deze maand wereldwijd uitgerold en brengt nieuwe dingen voor mensen die wel en niet betalen. Hij staat in het teken van drie aspecten: verbeterde toegang tot luistergeschiedenis, podcasttracking en -ontdekking en een prominente sectie voor nieuwe releases.

Spotify past dingen aan

De eerste aanpassing heeft betrekking op een klein, nieuw icoon voor je luistergeschiedenis, die je naast de instellingen-knop vindt. Daarin tref je een overzicht aan van de nummers waar je de afgelopen drie maanden naar geluisterd hebt. Ook zie je de afspeellijsten en albums staan waar de nummers in opgenomen zijn.

Spotify
Spotify-app (Afbeelding: Spotify)

Premium-gebruikers kunnen rekenen op een nieuwe progressiebalk die je ziet staan in de eerste zes vakjes bovenaan de app. Met die balk kun je zien hoe ver je bent in een bepaalde podcast. Ook komen hier nieuwe afleveringen van podcasts te staan; die herken je dan aan een klein, blauw puntje.

Nieuwe muziek luisteren

Een andere exclusieve Premium-functie is een nieuwe sectie die onder de eerste zes vakjes staat. Hier wordt nieuwe content uitgelicht van artiesten die je volgt. Spotify belooft dat de aanbevelingen accuraat, persoonlijk en altijd actueel zijn. Dat gaan we vanzelf merken, wanneer de update binnen is.

Spotify introduceert nieuwe manier om altijd de juiste muziek te vinden

Na het updaten mis je in elk geval de vakjes met muziek die je onlangs afgespeeld hebt. Dat is handig voor het ontdekken van nieuwe muziek, maar ook lastig voor wanneer je gewoon je dagelijkse afspeellijst wil opzetten. Of dat voor je werk of het sporten is, dan hoeft helemaal niet uit te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen