Je bent niet de enige die problemen heeft met Spotify voor iPhone

Apps Jeroen Kraak 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je problemen met Spotify op je iPhone? Dan ben je echt niet de enige. Meerdere gebruikers klagen over de streamingdienst. Wat is er precies aan de hand?

Als je muziek wilt streamen, kun je dat doen via Apple Music of Deezer. Toch is Spotify op dit moment de grootste. Dat komt door de grote catalogus en omdat de app handig en overzichtelijk is. Je ontdekt heel simpel muziek. Toch gaat dat nu wat lastiger op de iPhone.

Problemen met Spotify op iPhone

De laatste weken lijken er wat problemen te zijn met Spotify. Zo deed Discover Weekly het eerder niet op zowel de iPhone als Android. En bij die laatste groep was ook ineens de balk waarin de voortgang van een liedje werd weergegeven, verdwenen. Nu hebben iOS-gebruikers juist een groter probleem.

Verschillende Spotify-gebruikers op de iPhone melden dat de app crasht of vastloopt wanneer ze terugkeren vanuit een andere app. Hetzelfde geldt wanneer ze hun iPhone openen nadat ze een videopodcast hebben gestart. Niet iets waar je op zit te wachten.

Dat is vooral vervelend wanneer je een podcast op de achtergrond aan het luisteren bent, want dan loop je vrijwel zeker tegen problemen aan. Gebruikers hebben al van alles geprobeerd om het probleem op te lossen, maar niets lijkt te werken.

Nog steeds niet opgelost

Het probleem in de iPhone-app lijkt al een paar dagen aan de gang te zijn en is nog altijd niet opgelost. De streamingdienst meldt zelf ook dat er een probleem is en doet er alles aan om dit op te lossen.

Deze nieuwe AI-functie van Apple Music is echt perfect
Afwachten. (Afbeelding: Netflix)

De enige manier om Spotify weer te laten werken nadat de iPhone-app is gecrasht, is door deze af te sluiten en daarna opnieuw op te starten. Het is aan te raden om tot die tijd videopodcasts niet te gebruiken. Mocht dat allemaal echt niet werken, dan kun je ervoor kiezen om de app te verwijderen en opnieuw te installeren.

Spotify wil met geniale nieuwe functie je vakantie redden

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen