Meest besproken functie van Spotify verkast maandelijks naar Apple Music

Audio Mark Hofman 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Spotify Wrapped is zonder twijfel de meest besproken functie van Spotify ooit. Apple Music heeft al langer zijn eigen versie, maar komt nu met een maandelijkse opzet.

Replay is een overzicht binnen Apple Music waarin je ziet welke artiesten, genres en nummers je het afgelopen jaar het meest hebt beluisterd. Het is dus Spotify Wrapped, maar dan bij de vrienden uit Cupertino.

Alleen nu komt het Amerikaanse bedrijf met een andere invulling en geeft het Apple Music-gebruikers iedere maand een dergelijk overzicht. Dat haalt misschien een beetje de glans weg, maar is tegelijkertijd wel heel leuk.

Apple Music Replay verschijnt iedere maand

Apple Music gaat zijn streamingdienst de Spotify Wrapped-behandeling geven. Iets dat het door middel van Replay jaarlijks al deed, maar gebruikers nu gedurende het hele jaar op de hoogte houdt.

Zo zien abonnees bijvoorbeeld iedere maand hoeveel minuten ze naar welke nummers hebben geluisterd, welke artiest de maand heeft gemaakt en welk album de absolute topper is. Voor Apple Music is dit een handige manier om het luistergedrag in kaart te brengen, voor jou misschien fijn om nieuwe muziek te ontdekken (of wat aan je verslaving te doen).

Meest besproken functie Spotify verkast naar Apple Music
(Afbeelding: Apple)

Apple Music heeft een website gelanceerd waarop al deze gegevens, zodra je inlogt met je Apple ID, te zien zijn. Het is mogelijk om de gegevens van de afgelopen maand te blijven zien, terwijl je geduldig wacht op die van de volgende.

Mocht dat allemaal nog niet voldoende zijn, kun je ook altijd luisteren naar een Replay Mix-afspeellijst. Hierin komen, logischerwijs, je meest beluisterde en favoriete nummers voorbij.

Spotify Wrapped

Hoewel Replay er natuurlijk al jaren is, blijft de Apple Music-functie afgekeken van Spotify. De streamingdienst publiceert ieder jaar de luistergegevens van zijn abonnees en breidt dat ook steeds verder uit.

Dit jaar introduceerde de streamingdienst nieuwe functionaliteiten en waren er dus nog meer mensen die zich genoodzaakt voelden om hun gegevens met de rest van de wereld te delen.

@wantnl

Spotify Wrapped, maar dan gewoon het hele jaar 😍 #sporify #spotifywrapped #wrapped #apps #iphone #ios #android #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Heb je dit allemaal een beetje gemist? Het onderstaande artikel brengt je volledig op de hoogte:

Innovatieve functies maken Spotify Wrapped 2023 beter dan ooit tevoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen