Spotify tilt podcasts naar een hoger niveau door ze interactief te maken

Apps Mark Hofman 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify gaat podcasts naar een hoger niveau tillen, dat maakt het bedrijf vanmiddag via een persbericht bekend. De streamingdienst rolt twee nieuwe functionaliteiten uit om luisteraars en podcastmakers dichter bij elkaar te brengen. Maak kennis met de features Q&A en Polls. 

Dankzij de twee nieuwe functionaliteiten zijn podcastmakers in staat om in contact te komen met de luisteraar. Zo kunnen ze vragen ontvangen (en beantwoorden, natuurlijk) en kunnen ze de mening van de luisteraar vragen door middel van verschillen polls. Ideaal voor de makers om de content nog boeiender te maken en top voor de luisteraar om dichterbij hun favoriete makers te komen.

Spotify tilt podcasts naar hoger niveau

Tijdens het Stream On-evenement in februari werden de nieuwe functionaliteiten al geïntroduceerd. Al krijgen ze nu ook daadwerkelijk meer vorm. De nieuwe functionaliteiten zijn vanaf nu te gebruiken en moeten podcastmakers en luisteraars dichter bij elkaar brengen. Zo kan die eerste groep de content baseren op datgeen wat de consument graag wil horen door een Q&A-sessie bijvoorbeeld. Zo kunnen vragen gesteld worden over welke gasten er moeten komen of wat voor onderwerpen er besproken moet worden. Vragen die ook door middel van polls aan de luisteraar gevraagd kunnen worden.

Spotify
De nieuwe features voor podcasts (Afbeelding: Spotify)

Voor de luisteraar is het mogelijk om onderaan de aflevering-pagina te reageren. Dat kan zowel in de browser als in de Spotify-app (zowel op iOS als op Android). De makers kunnen de features beheren via Anchor. Zowel een vraag als een poll kan toegevoegd worden tijdens het uploadproces van de aflevering. Wil je op de hoogte blijven van wat de luisteraars te zeggen hebben? Dan is het ook mogelijk om meldingen in te schakelen. Iedere keer wanneer iemand een poll invult of vraag beantwoord wordt jij daar dus van op de hoogte gebracht.

Nieuwe manier van ontdekken

Naast de komst van de twee nieuwe features voor interactie, is het vanaf vandaag ook makkelijker om nieuwe podcasts te vinden. Dat komt door de nieuwe Find The One feature die Spotify beschikbaar stelt. Via deze weg is het mogelijk om nieuwe shows te ontdekken op basis van je luistergeschiedenis. Net zoals je dat op dit moment ook met muziek kunt doen op Spotify. Zo is de kans dus groter dat jij iets nieuws vindt dat helemaal bij je past.

Philips Hue komt met veel nieuwe producten en integratie met Spotify

Wist je trouwens dat Philips Hue-lampen tegenwoordig goed samenwerken met Spotify? Jeroen vertelt er alles over in het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen