Call of Duty voorbij: hoe Battlefield 2042 cheaters aanpakt

Games Jelle van Es 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Vanguard had met zijn beta heel wat problemen met cheaters. En dat wil je als ontwikkelaar niet. Daarom is het goed om te zien dat de ontwikkelaar met Battlefield 2042 veel plannen heeft om cheaters aan te pakken en er voor te zorgen dat je je thuis voelt in de game.

De Battlefield 2042-ontwikkelaar wil daarbij dat je anderen behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden. En dat er geen ruimte is voor racisme of andere vormen van belediging. Dat is mooi, maar de praktijk leert ons dat dat nog altijd vaak gebeurt. Daarom zijn er gelukkig veel mogelijkheden voor de community om in te grijpen.

Battlefield 2042 tegen cheaters en vervelend gedrag

Zo krijg je in Battlefield 2042 verschillende tools voor Positive Play. Zo kun je makkelijk anders spelers blokkeren, worden scheldwoorden uit de chat gefilterd en heb je opties om chat en voice-chat te blokkeren. Daarnaast kun je spelers die zich misdragen vanuit de game gelijk rapporteren. Daarvoor hoef je dus geen externe tools te gebruiken. Daarvoor ga je naar het Player and Squad List of Social Menu van de game. Daar kies je dan de speler die zich misdraagt en geef je aan wat hij doet. Vervolgens kun je nog wat commentaar er bij geven en dan versturen.

Battlefield 2042 reporting
Geef een speler aan (Afbeelding: Electronic Arts)

Mocht je daarbij tegen iemand aanlopen die cheat in Battlefield 2042, dan wil de ontwikkelaar daar beter over communiceren. Wanneer je zo’n rapport invult, dan krijg je in-game een bericht dat jouw klacht is binnengekomen. Als daar dan later actie op wordt ondernomen, dan krijg je daar een email van. Op die manier krijg je ook echt het gevoel dat er iets mee wordt gedaan.

Fair Play

Daarnaast maakt Battlefield 2042 gebruik van de Easy-Anti Cheat (EAC) software. Deze moet er voor zorgen dat Fair Play gewaarborgd wordt. Deze software wordt ook gebruikt bij Apex Legends en Star Wars: Squadrons en lijkt daar redelijk goed te werken. Mocht iemand zich misdragen en daar komt de ontwikkelaar achter, dan zal hij tijdens een potje er uit worden gegooid en geband op alle platformen, waardoor die persoon dus ook niet op een andere spelcomputer de game zou kunnen spelen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een ‘no tolerance’-regel. Dus wanneer je je misdraagt, dan word je verbannen. Tijdens de beta wordt dit getest.

Tot slot laat de ontwikkelaar nog weten dat het bij de lancering van Battlefield 2042 op de spelcomputers niet mogelijk gaat zijn om de game met muis en toetsenbord te spelen. Maar dat daar wellicht in de toekomst nog wel mogelijkheden voor komen.

Dit is wanneer je topgame Battlefield 2042 gratis kunt spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen