De Grand Theft Auto Trilogie komt er nu echt aan!

Games Jelle van Es 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De categorie slecht bewaarde geheimen is er de Grand Theft Auto Trilogie. Officieel is hij nog niet aangekondigd door Rockstar Games, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Eerder waren er al heel wat berichten over deze Grand Theft Auto Trilogie, die bestaat uit GTA 3, Vice City en San Andreas. En nu is de game opgedoken op een plek die min of meer bevestigt dat de game er aan komt.

Grand Theft Auto Trilogie komt er aan

Want de Grand Theft Auto Trilogie heeft een rating gekregen bij het Korean Ratings Board. Dat soort stappen zijn vaak nodig om een game te voorzien van een leeftijdsindicatie. En op die manier worden wel eens vaker games voor de officiele aankondiging gelekt. En negen van de tien keer zie je dat de game daarna ook daadwerkelijk komt. Daarmee is het dus min of meer zeker dat je straks op je moderne spelcomputer aan de slag kunt gaan met een paar klassieke games.

En lang zouden we niet hoeven te wachten op de Grand Theft Auto Trilogie. Volgens website Kotaku zou de game al in november op de markt worden gebracht. Maar het zou ook nog eind oktober kunnen zijn. Op 22 oktober viert GTA 3 namelijk zijn 20e verjaardag en de uitgever heeft al beloofd om rond die datum te komen met wat leuke dingen. Een aankondiging of de release van de game zou dan dus logisch zijn.

Iets verbeterd

Verwachting overigens niet dat deze Grand Theft Auto Trilogie opeens aanvoelt als een game als GTA 5. De games zullen waarschijnlijk iets opgepoetst zijn, waardoor de resolutie goed te doen is wanneer je hem op een grote televisie speelt. Maar buiten dat zul je een klassieke ervaring gaan krijgen. Wellicht om de honger te stillen tot aan GTA 6, die waarschijnlijk pas ergens in 2024-2025 uitkomt.

Er komt een GTA Trilogie-remaster, maar willen we dat wel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen