Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het werd eens tijd: Windows 11 fixt eindelijk de mediaspeler

Vanaf volgende week kun je Windows 11 downloaden voor je pc of laptop. De upgrade krijgt mogelijk een compleet nieuwe mediaspeler. Mocht dat kloppen, dan leeft de hoop dat de ervaring op het gebied van mediaspelers gestroomlijnd wordt op het platform. Windows 10 heeft namelijk een lijst aan mediaspelers.

Onlangs was er een Microsoft-webcast over een nieuwe Insider-versie van Windows 11. Tijdens die webcast maakte een Microsoft-medewerker gebruik van een mediaspeler om iets te laten zien. En scherpe kijkers vielen op dat het om een nieuwe mediaspeler gaat. Mogelijk krijgen we dus een nieuwe speler van Microsoft.

Windows 11 met nieuwe mediaspeler?

En dat is best nodig. Want Windows 10 heeft standaard drie apps voor media. Denk dan aan de Windows Media Player, Groove Music en Films en tv. Groove Music is bedoeld voor het afspelen van muziek en was Microsofts poging een deuk te slaan in de markt voor muziekstreaming. Dat is het bedrijf echter nooit gelukt.

De verrassende Windows 11-functies die je echt wil proberen
Het systeem op je nieuwe laptop (Afbeelding: Microsoft)

Daarom werd die muziekstreamingdienst opgeheven, maar de app bleef bestaan. Het is nu nog niet duidelijk wat de Windows 11 Media Player precies voorstelt. Is het de oude speler met een nieuw uiterlijk? Of is het een app die de functies en mogelijkheden van de drie genoemde apps samenbrengt onder één noemer?

Geen gek idee

Dat laatste is geen gek idee, omdat Microsoft kenbaar maakte Windows 11 gestroomlijnd te maken. Het besturingssysteem moet voor iedereen gemakkelijk in gebruik te nemen zijn. Dat officiële en systeemapplicaties dan op de schop gaan, is geen verkeerde ontwikkeling. Maar dit is voorlopig speculatie onzerzijds.

Windows 11 maakt deze irritante Windows 10 feature nog erger

De upgrade naar Windows 11 is vanaf 5 oktober voor iedereen beschikbaar. Aanvankelijk stelde Microsoft hoge eisen aan het gebruik van het systeem. Hoewel die eisen nog steeds bestaan, kun je het systeem ook gebruiken zonder overal aan te voldoen. Je krijgt vanzelf een melding op je computer wanneer de upgrade beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!