Google Pixel-smartphones beschermen je binnenkort op straat

Smartphones Wesley Akkerman 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer er een noodgeval is, dan kunnen de Google Pixel-smartphones automatisch video’s opnemen en uploaden door op de powerknop te drukken. Je moet dan wel de tijd en de ruimte hebben om die knop vijf keer in te drukken, maar het is beter dan niets. En als het goed is, doe je dit ook redelijk onopvallend.

De Google Pixel-smartphones bieden een app aan die andere Android-gebruikers niet zonder omweg kunnen gebruiken: de Personal Safety-app. Dit is een app die je een veilig gevoel moet geven middels verschillende functies. Zo is er een check-in-functie, waarmee noodcontacten gecontacteerd worden wanneer je niet op tijd reageert op een vooraf ingestelde notificatie. Daarnaast kan de app standaard het noodnummer bellen (in de VS) wanneer je een auto-ongeluk gehad hebt.

Google Pixel biedt noodgevalfunctie aan

De app krijgt nu een extra functie. De Google Pixel maakt namelijk automatisch een video op het moment dat je de Emergency SOS-functionaliteit activeert. De telefoon kan tot 45 minuten aan content opnemen, mits die daar genoeg ruimte voor heeft.

Google Pixel noodgeval
Screenshot uit de Personal Safety-app (Afbeelding: XDA Developers)

Met een actieve internetverbinding wordt de video automatisch opgeslagen op je Google-account. Daar staat die dan voor zeven dagen. Als je de app toestemming geeft de video automatisch te delen met een noodcontact, dan gebeurt dat wanneer de video klaarstaat in de cloud.

Vijf keer op de powerknop drukken

Eigenaars van zo’n Google Pixel-smartphone kunnen de functie uitproberen door de powerknop (na het activeren, dus) vijf keer in te drukken. Je vindt de instellingen voor de functie in de Personal Safety-app. Nadat je de knop vijf keer indrukte, is de telefoon nog steeds te gebruiken als normaal. Je ziet wel een geminimaliseerde zoeker in beeld staan; ook is er een notificatie die aangeeft dat er wordt opgenomen.

De SOS-functie kan tevens andere dingen doen, afhankelijk van je instellingen. Zo kunnen hulpdiensten ingeschakeld worden, kan er een luid alarm afgespeeld worden en kan er informatie gedeeld worden met noodcontacten. Eenzelfde soort functionaliteit testte Google onlangs nog in de bèta van Android 12, straks beschikbaar voor alle Android-smartphones. Maar voor nu is de optie exclusief voor Google Pixel-telefoons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen