Nacon MG-X gaming controller tovert je smartphone om naar een Switch

Games Jelle van Es 1 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat Microsoft de mogelijkheid om games vanuit de Cloud te streamen naar een smartphone of tablet. Via de Xbox Game Pass Ultimate kun je op die manier Xbox-games beleven op je Android-telefoon. Hoewel er inmiddels heel wat games zijn die gebruik maken van het touchscreen, is het toch nog altijd fijner om knoppen te gebruiken. Met de Nacon MG-X gaming controller heb je de mogelijkheid om je smartphone te plaatsen tussen de controller en op die manier je favoriete game te streamen.

De Nacon MG-X gaming controller is een Bluetooth-controller waar je je smartphone in klikt. Door hem vervolgens te verbinden, kun je gelijk losgaan. Ik heb er een tijdje mee gespeeld. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Nacon MG-X gaming controller review

Handig systeem

De Nacon MG-X gaming controller is een systeem dat erg handig werkt. Je pakt het er bij, schuift hem uit en plaatst je smartphone er in. Zo simpel is het eigenlijk. Geen gedoe met kabels waar je een smartphone in moet pluggen of iets anders. Het nadeel is dan alleen wel dat het niet mogelijk is om je smartphone op te laden terwijl je speelt. Je smartphone is namelijk echt vast geklikt in de controller, waardoor de oplaadport afgedekt wordt. Wel is het jammer dat hij alleen maar werkt met een Android-apparaat.

Voelt goed en stevig aan

Wanneer je je smartphone hebt vastgeklikt in de Nacon MG-X gaming controller en je hem vast hebt, dan voelt dat stevig aan. Je smartphone zit echt goed vast, waardoor het bijna lijkt alsof je een Nintendo Switch gebruikt. Zeker wanneer je een model hebt met een groot beeldscherm kun je genieten van je favoriete game via de Xbox Game Pass. Daarbij helpt het overigens wel om gebruik te maken van een Wifi 6-router en een smartphone die dat ondersteund om op die manier echt goed te streamen. De controller zelf ligt redelijk goed in de hand en de verschillende knoppen werken goed. Daarnaast is het fijn dat het apparaat voor veel smartphones werkt. Hij kan een model aan met een maximaal beeldscherm van 6,7 inch. Daardoor kan bijna iedereen hem gebruiken.

Ligt goed in de hand (Afbeelding: Nacon)

Gaat lang mee

Je smartphone kun je dus niet opladen terwijl je speelt, maar dat heeft ook het voordeel dat de controller niet gebruik hoeft te maken van de stroom van de smartphone. Hij heeft een eigen batterij, die zo’n twintig uur meegaat. Dat is over het algemeen langer dan dat je met een smartphone kunt gamen, waardoor het meer dan genoeg is om er mee los te gaan.

Stom hem maar in je broekzak (Afbeelding: Nacon)

Wel wat prijzig

Op vele vlakken weet de Nacon MG-X gaming controller te overtuigen. Er is alleen wel één nadeel: hij is nogal prijzig. 99,99 Euro als adviesprijs is best wel wat voor iets voor een controller. Voor een paar euro kun je ook een cradle op je bestaande Xbox-controller plaatsen en daar dan je smartphone in stoppen. Deze oplossing is wat mij betreft echt alleen maar bedoeld als je nu al veel op je smartphone gamet en het leuk lijkt om games van de Xbox Game Pass te gaan streamen. Als dat het geval is, dan heb je aan dit device echt een goede, maar daar hangt dan wel een prijskaartje aan.

Ook om buiten te gamen (Afbeelding: Nacon)

De Nacon MG-X gaming controller is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen