Forever Rich (Netflix): “Uiterlijke rijkdom en innerlijke armoede”

Films & Series Jeroen Kraak 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Met Forever Rich staat er weer een nieuwe Nederlandse original op Netflix. Wij spraken met hoofdrolspeler Jonas Smulders over de film en de popcultuur.

Het duurde eventjes, maar nu zet Netflix flink in op Nederlandse titels. Eerder hadden we natuurlijk al Undercover en Ares, al is die laatste serie niet heel erg bekend. Nu komt de streamingdienst met Forever Rich. Een film over een jonge rapper die gaat over status, sociale media, familie en rijkdom.

Jonas Smulders in Forever Rich

De hoofdrol in Forever is voor Jonas Smulders. De Nederlandse acteur timmert hard aan de weg. Normaal speelt hij wat meer in arthouse-achtige films. Recent heb je hem al kunnen zien in De Oost, maar in Forever Rich is hij nu het belangrijkste personage. “Dit is echt een crossover-film. Het heeft genoeg diepgang, maar ook een commerciële waarde, want het gaat over de popcultuur.”

Hij gaat verder over Forever Rich: “Het heeft meerdere belangrijke thema’s. Ik denk als je naar Rich zelf kijkt dat het gaat om uiterlijke rijkdom en innerlijke armoede. Daarnaast gaat het ook over een obsessieve hang naar succes wat je tegenwoordig ook vaker ziet. Mensen zien succes vooral als doel in plaats van gevolg,” vertelt Smulders.

Een interessante rol met veel voorbereiding

Smulders vond het interessant rol. “Juist het verkennen van andere kanten van jezelf, vind ik het meest interessante in acteren. Ik geloof niet in een totale transformatie van een ander persoon worden, maar ik probeer juist een deel van mijn eigen karakter uit te vergroten. Ik probeer altijd iets van mezelf in mijn rol te leggen.” Kleding en haar zorgen er volgens de acteur voor dat hij helemaal transformeert naar een personage.

Om een rapper te spelen in Forever Rich heeft Smulders veel voorbereidingswerk gedaan om zo geloofwaardig over te komen. “Ik heb veel podcasts geluisterd, maar ook heb ik een speciaal Instagramaccount aangemaakt en heb ik 300 a 400 mensen gevolgd uit die popcultuur. Zowel uit Nederland als Europa. Daarnaast heb ik regisseur Shady El-Hamus gevraagd of ik mee mocht spelen tijdens de casting van andere rollen, zodat ik al veel uren kon maken om langzaam het karakter te ontdekken.”

Met de Forever Rich gaat Smulders ook meteen internationaal: “Ik vind het heel spannend, want hij komt in bijna 180 landen uit. Ik heb totaal geen idee wat er gaat gebeuren.” Hij kijkt dan ook uit naar de reacties.

Forever Rich is nu te zien op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen