Windows 11 maakt deze irritante Windows 10 feature nog erger

Apps Wesley Akkerman 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Als gebruiker van Windows 10 zal het je wel eens opgevallen zijn dat je op dagelijkse basis best wel wat pop-ups voor de kiezen krijgt. Helaas wordt dat niet minder in Windows 11. Dat besturingssysteem krijgt namelijk een vernieuwde applicatie die boordevol tips staat. Die app helpt gebruikers bij het ontdekken van de vele nieuwe functies die de upgrade aanbiedt.

De Tips-applicatie is reeds aanwezig op je computer, tablet of laptop met Windows 10 aan boord. Open het Startmenu maar eens en typ het woord Tips in. Voor Windows 11 heeft Microsoft de app een complete make-over gegeven. Zodoende past de interface van de app bij de uitstraling van het gloednieuwe besturingssysteem.

Tips voor Windows 11

Microsoft paste niet alleen de interface aan. Ook is het zo dat het bedrijf meer dan honderd nieuwe tips toevoegde. Maak je borst straks dus maar nat. Want na 5 oktober, de releasedatum van het systeem, krijg je dus dikwijls te maken met handige weetjes, feitjes en andere tips. Dingen die je écht niet kunt missen, hoor.

Microsoft Windows 11
De wallpaper van het systeem (Afbeelding: Microsoft)

De Tips-app staat je altijd bij, laat Microsoft in een recente blogpost weten. Wanneer je iets doet op je eigen computer, dan geeft Windows 11 hier en daar een tip over hetgeen je aan het doen bent. Effectief betekent dit dat je vaker te maken krijgt met pop-ups; of je daar nou op zit te wachten, of niet.

Pop-ups: een irritatie sinds Windows 8

Pop-ups zijn natuurlijk niet nieuw. Elk besturingssysteem biedt ze – in welke vorm dan ook – aan. Sinds Windows 8 maakt Microsoft het nog wel eens te bont met die dingen. Notificaties van apps en browsers nemen nog wel eens de overhand, waardoor je al snel het overzicht verliest. Hopelijk zijn de Windows 11-pop-ups minder opdringerig.

Windows 11 tilt de Dark Mode naar een veel hoger niveau

Het nieuws over de Tips-app voor Windows 11 is aanwezig in een blogpost over een nieuwe previewbuild van het systeem. Mocht je die versie, nummer 22458, draaien, dan kun je ze dus tegenkomen. Het kan zijn dat Microsoft de hoeveelheid pop-ups nog aanpast naar aanleiding van feedback. Maar de release is nu zo dichtbij, dat we daar niet op rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PCWorld

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen