Samsung Galaxy S22 krijgt mogelijk niet het beste camerasysteem

Smartphones Wesley Akkerman 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Over een paar maanden kondigt Samsung waarschijnlijk de Samsung Galaxy S22-lijn aan. Daardoor verschijnen er nu in een rap tempo meer geruchten over het toestel. Zo verschenen er al geruchten over het camerasysteem van de smartphonelijn. De Galaxy S22 en S22+ krijgen mogelijk een geüpgrade camerasensor die beschikt over vijftig megapixel.

Dat gerucht is dus oud, maar nu verschijnt daar een vervolg op. Naar verluidt wordt het namelijk niet de beste ISOCELL-sensor die Samsung aan te bieden heeft. Dat laat tipgever Ice Universe op Twitter weten. Ice Universe meldt dat de Samsung Galaxy S22 en de Plus een ISOCELL GN5-sensor krijgen, met een formaat van 1/1.57-inch en een pixelgrootte van 1 μm. De vijftig megapixel blijft wel behouden.

Geen topsensor voor Samsung Galaxy S22?

De ISOCELL GN5 vangt foto’s op in 12,5 megapixel-afbeeldingen (2 μm pixels), dankzij een pixel-technologie die van vier pixels één pixel maakt. Ook maakt de camerasensor foto’s in honderd megapixel dankzij een ander algoritme. De sensor beschikt daarnaast over Dual Pixel Pro-autofocus voor een snelle autofocus, Front Deep Trench Isolation voor minder ruis, Smart-ISO, Smart ISO Pro, multi-frame sampling en HDR.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Is dit het nieuwe vlaggenschip? (Afbeelding: LetsGoDigital)

Met de sensor maakt de Samsung Galaxy S22 beelden in 8K en 30 frames per seconde (fps), evenals slowmotionvideo’s in 4K en 120 fps. Dit zijn dus flink wat verbeteringen ten opzichte van de cameramodule op de Samsung Galaxy S21, maar het betreft niet Samsungs beste camerasensor.

Topsensor voor top smartphones

De kans is groot dat Samsung een betere sensor gebruikt voor smartphones in hogere segmenten. De ISOCELL GN1 en ISOCELL GN2 zijn groter dan de GN5, en maken derhalve betere foto’s. Mogelijk komt één van die sensoren terecht in het duurste model van de Samsung Galaxy S21-lijn.

We hoeven nog maar een paar maanden te wachten op de aankondiging. De verwachting is dat Samsung de nieuwe smartphones in januari aankondigt, dus dan weten we het zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen