Dit is wanneer je topgame Battlefield 2042 gratis kunt spelen

Games Jelle van Es 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Eén van de grootste games die dit najaar uit moet komen, is zonder twijfel Battlefield 2042. Onlangs werd naar buitengebracht dat de game ietwat vertraging heeft opgelopen. En daardoor werd de beta van de game ook uitgesteld.

Daardoor wisten we lang niet wanneer we nu daadwerkelijk met Battlefield 2042 aan de slag konden gaan. Maar nu heeft uitgever Electronic Arts laten weten wanneer het gaat gebeuren.

Battlefield 2042 beta komt er aan

De Battlefield 2042 beta wordt gehouden van 6 tot en met 9 oktober gehouden. In eerste instantie komen alleen de gamers in aanmerking die de game hebben gepre-ordered. Of de gamers die een EA Play-member zijn. Zij kunnen op 6 en 7 oktober met de game aan de slag. Vervolgens kan iedereen op 8 en 9 oktober met de game aan de slag gaan. De beta is dan op elk platform beschikbaar. Vanaf 5 oktober is het mogelijk om de beta te pre-loaden. Op die manier kun je dus alles al geïnstalleerd hebben en klaar staan voordat het daadwerkelijk begint en mis je op die manier geen seconde van de beta.

Mocht je de game op de ‘oude’ spelcomputers zoals de PlayStation 4 en Xbox One spelen, dan kun je met 64 man tegelijkertijd losgaan in de Battlefield 2042-beta. Mocht je de luxe hebben om op een dikke pc, een PlayStation 5 of een Xbox Series X te spelen, dan kun je met 128 spelers de game gaan spelen. Op die manier kun je echt genieten van grote veldslagen. In de game is er overigens maar één map beschikbaar: Orbital. Daar kun je dan Conquest op gaan spelen. Dat kan met een viertal verschillende Specialisten. In de bovenstaande trailer krijg je een voorproefje op hetgeen dat komen gaat.

Los in november

Na de beta van Battlefield 2042 is het wel weer even wachten op de uiteindelijke release. Die is op 19 november. Dat is dan dus twee weken na de release van de nieuwe Call of Duty.

Call of Duty Vanguard: Alles dat je van de multiplayer moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen