Gebruik Spotify als een Pro: de beste manier om afspeellijsten te maken

Apps Jelle van Es 25 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

In de categorie essentiële apps is Spotify toch wel één van de eersten waar we aan denken. Zeker nu we weer meer thuiswerken en je wellicht last hebt van buren is de app in combinatie met een goede headset een lifesaver. En er zijn nog heel wat manieren om er meer uit te halen.

Zo kun je met Spotify makkelijk je eigen Playlist aanmaken om die te delen of gewoon oneindig naar te luisteren. Maar het vullen daarvan kan soms best wel wat gedoe zijn. Je kunt het jezelf met deze tip wat makkelijker maken.

Gebruik Spotify als een Pro

Het is in Spotify namelijk mogelijk om playlist folders aanmaken en nummers rangschikken op basis van thema, bron of de categorie. Maar daarvoor is het wel zaak dat je er even een computer of een laptop bijpakt. Enkel in de browser-versie van de app of de speciale desktop kun je gebruik maken van deze mogelijkheid. Als je enkel op je smartphone de app gebruikt, dan mis je deze handige functie.

Wanneer je er een laptop bij hebt gepakt en Spotify hebt gelanceerd, dan click je op een playlist met je rechtermuisknop. Vervolgens kies je voor de optie Create Folder. Daarmee maak je een nieuwe folder die standaard de naam New Folder draagt. Door daar nog een keertje met de rechtermuisknop op te klikken, heb je de mogelijkheid om die een andere naam te geven.

Voeg Playlists toe

Als je dat hebt gedaan, dan kun je nu een playlist pakken en die verslepen in je nieuwe folder. Op die manier heb je net wat meer overzicht en kun je binnen die folder ook weer kleinere folders maken en simpelweg muziek daarnaartoe slepen. Op die manier heb je echt de perfecte muziek in handbereik wanneer je stemming daarom vraagt. Wil je meer lezen over alles dat met Spotify te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Spotify deelt (jouw) meest beluisterde artiesten en nummers van 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen