Spotify Wrapped concept verovert iPhone met populaire app (maar…)

Apps Jeroen Kraak 6 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Er is een nieuwe app voor iPhone die momenteel enorm populair is. Het is eigenlijk Spotify Wrapped, maar dan voor Instagram. De toepasselijke naam van deze app is “Wrapped.”

Wrapped is momenteel de meest populaire app voor de iPhone, en dat is niet zonder reden: we zijn dol op lijstjes. Of het nu gaat om de Top 2000 of de Netflix Top 10. Een van de leukste jaarlijkse lijstjes is ongetwijfeld de Spotify Wrapped-lijst. En nu is er een alternatief met dezelfde naam: Wrapped.

Spotify Wrapped voor Instagram

Als je aan het einde van het jaar door je Instagram-feed scrolt, kom je ongetwijfeld de Spotify Wrapped-lijstjes tegen. We willen graag aan onze vrienden en familie laten zien dat we een geweldige muzieksmaak hebben (en dat zij dat natuurlijk niet hebben).

Met Spotify Wrapped kun je aan het einde van het jaar verschillende lijstjes in de app bekijken en eenvoudig delen op Instagram en Facebook. Deze lijstjes bevatten informatie zoals welke artiest je het meest hebt beluisterd, wat je favoriete muziekstijl is en hoeveel tijd je hebt besteed aan het luisteren naar podcasts. Uiteraard moet Freakin’ Nerds bovenaan staan in die laatste categorie.

Nu is er een nieuwe versie van Wrapped, maar deze is anders dan je gewend bent. Het heeft niets te maken met je favoriete artiesten, maar alles met jouw Instagram-activiteit. Wrapped presenteert de statistieken van je Instagram-profiel op een bijzondere manier.

Wrapped laat je bijvoorbeeld zien hoeveel tijd je in 2023 op Instagram hebt doorgebracht. Ik heb het zelf geprobeerd om het te testen, en de getoonde cijfers waren niet erg nauwkeurig. Dit roept vragen op over de nauwkeurigheid van de overige informatie die de app weergeeft.

Gevaarlijk Spotify Wrapped concept verovert wereldwijd iPhone
(Afbeelding: Wrapped Labs)

Wees voorzichtig met deze iPhone-app

Wrapped toont echter nog meer opmerkelijke statistieken. Zo kun je zien hoeveel mensen een screenshot van je profiel hebben gemaakt en hoeveel mensen je hebben geblokkeerd op het sociale medium.

Net als bij Spotify kun je deze Wrapped-lijstjes eenvoudig delen op je Instagram-account. Maar de belangrijkste vraag is of je dit echt wilt. Je moet de app namelijk toegang verlenen tot je Instagram-account, en hoogstwaarschijnlijk verzamelt Wrapped veel meer gegevens dan alleen deze statistieken. Dit is anders dan Spotify, dat gewoon je eigen gegevens ordent. Wrapped is immers een externe derde partij.

Bovendien is er iets vreemds aan deze app. Er is nauwelijks informatie te vinden over de ontwikkelaar van de app op internet. Als je bijvoorbeeld zoekt naar “Wrapped Labs,” vind je online helemaal niets. Bovendien is de app alleen beschikbaar in de App Store en niet op Android.

Mensen beweren bovendien op platforms zoals TikTok en Reddit dat ze na het gebruik van deze app geen toegang meer hadden tot hun Instagram-account. Hoewel dit nergens officieel is bevestigd, is voorzichtigheid geboden. Als je bezorgd bent dat iemand jouw gegevens zou kunnen gebruiken om in te loggen, is het verstandig om tweestapsverificatie in te stellen. Hierdoor kan niemand zomaar inloggen op je account, omdat je alleen apparaten kunt toevoegen via een code die je uitsluitend op je telefoon kunt zien.

Bouw je Instagram Reels om tot meesterwerkjes met deze iPhone-apps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen