Met deze TikTok-hacks haal je het meeste uit de app

Apps Sabine Schults 14 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

TikTok zorgt er dankzij het slimme algoritme voor dat jij je smartphone niet meer weg wil leggen. Niet gek dat we soms urenlang aan het swipen zijn. Je haalt nog meer uit de app als je gebruikmaakt van deze handige trucjes.

De kans is groot dat je TikTok op je smartphone hebt staan (al is voor hoelang nog maar de vraag). Het is namelijk een van de meest gedownloade apps ter wereld. Of je nu urenlang naar kattenfilmpjes of gemaaid gras wil kijken. De app schotelt je voor waar je graag naar kijkt.

Deze TikTok-hacks ken je vast nog niet

Je kent het vast wel: je kijkt een TikTok-video en vraagt je af wanneer de persoon achter de video nou eindelijk eens ter zake komt. Gelukkig hoef je niet minutenlang op de clou te wachten. Je kunt namelijk eenvoudig doorspoelen. Het enige wat je moet doen is je vinger aan de linker- of rechterkant van het scherm te plaatsen. Bedank me later!

Even geen zin in scrollen? Dat hoeft ook niet! Er bestaat namelijk een handige automatische scrolfunctie. Open TikTok en houd het scherm ingedrukt. Er verschijnt een menu. Kies voor Automatisch scrollen. Je kunt nu achterover hangen terwijl de volgende video’s automatisch worden afgespeeld.

TikTok, VS, ByteDance
De kans is groot dat de app op jouw smartphone staat. (Afbeelding: EPA/Hayoung Jeon)

Wil je een vriend net dat ene geinige TikTok-filmpje laten zien. Zo gepiept! Je kunt namelijk je kijkgeschiedenis terugvinden. Ga naar je profiel en open de instellingen. Tik op Instellingen en privacy en ga naar Activiteitencentrum. Je vind hier je bekeken filmpjes terug, maar ook je reacties en je zoekgeschiedenis.

Vind je dat je TIkTok-scherm eigenlijk te vol staat met allerlei icoontjes, zoals de likeknop en deelknop? Daar is snel iets aan te doen. Houd het scherm even ingedrukt en kies voor Scherm leegmaken. Wil je toch een like of reactie achterlaten, dan zet je de knoppen makkelijk weer terug door voor Scherm herstellen te kiezen.

3 magistrale tips om je TikTok-account keihard viral te laten gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen