De Koreaanse Netflix-serie die nog gruwelijker wordt dan Squid Game

Films & Series Rik Claessen 12 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Krijg je geen genoeg van Squid Game? Netflix brengt een nieuwe serie uit die een prima, maar gruwelijk alternatief is.

Zelden is een serie zo immens populair dat eigenlijk wel iedereen weet waar je het over hebt. In 2021 had iedereen, maar dan ook echt iedereen, het over Squid Game. De Koreaanse serie op Netflix was een mega hit. Kon het ook anders met zo’n bizar en gewelddadig verhaal?

In Squid Game stonden kinderlijke spelletjes met dodelijke afloop centraal. Dat gecombineerd met de heftige consequenties van het winnen of verliezen, zorgde er voor dat kijkers geen seconde hun blik op het scherm loslieten. En speciaal voor die kijkers is er goed nieuws. Er komt een nieuwe, nog gruwelijkere serie naar Netflix. Net als Squid Game is deze show van Koreaanse makelij.

The 8 Show op Netflix is nog enger dan Squid Game

Squid Game was over het algemeen een macabere bedoeling. Dankzij de kinderspelletjes en de moordpartijen had de serie op Netflix een maatschappijkritische ondertoon: pas op dat je niet te diep in de schulden terechtkomt. Die realistische boodschap gaf, gecombineerd met het spelaspect, Squid Game iets merkwaardigs.

Deze maand brengt Netflix een nieuwe Koreaanse serie uit. En die heeft wel wat weg van Squid Game, maar deze wordt nog gruwelijker. De serie gaat The 8 Show heten en zal net als Squid Game draaien om spelletjes waar deelnemers geld mee kunnen verdienen. Volgens de makers gaat dit nogal duister worden.

De Koreaanse Netflix-serie die nog gruwelijker wordt dan Squid Game
(afbeelding: Netflix)

The 8 Show volgt acht deelnemers die meedoen aan een realityprogramma. Daarvoor worden ze opgesloten in een geheime ruimte met acht verdiepingen. Hoe langer ze in die ruimte blijven, hoe meer geld ze kunnen verdienen.

The 8 Show is de perfecte vervanger voor Squid Game op Netflix

Zolang Netflix ons nog geen tweede seizoen van Squid Game geeft, is The 8 Show een vermakelijke vervanger. Net als in Squid Game doen de deelnemers aan The 8 Show mee om flink wat geld te winnen. Ze mogen dan niet zo krap bij kas zitten als Seong Gi-hun uit Squid Game, maar ze hebben zeker hun redenen om mee te doen. En hoewel The 8 Show niet zo dodelijk lijkt als Squid Game, vertelt de trailer ons dat je het spel alles behalve moet onderschatten.

In Squid Game zaten de deelnemers volledig geïsoleerd van de buitenwereld op een geheime locatie. In The 8 Show worden de deelnemers niet alleen in de gaten gehouden door de makers van het spel, maar ook door een tv-publiek dat de show vanaf hun televisieschermen volgt.

De serie op Netflix focust zich minder op geweld en dodelijke afloop, maar meer op het sociale aspect van meedoen aan zo’n programma. Desondanks wordt het behoorlijk duister, zeker als de deelnemers last beginnen te krijgen van de stress, paniek en angst die gepaard gaan met hun deelname. The 8 Show verschijnt op 17 mei op Netflix.

De indrukwekkende manier waarop Squid Game gemaakt is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen