Chewbacca, Jar Jar Binks en 3 andere Star Wars-personages die een eigen serie verdienen

Films & Series Dennis Mons 8 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

In september komt Andor uit, en we zijn ‘net’ getrakteerd op de serie Obi-Wan Kenobi. Ook komt de serie Ahsoka eraan. Maar van welke Star Wars-personages hopen we ook een serie te zien?

Het moge duidelijk zijn dat Disney niet stopt met het uitbrengen van nieuwe series en films. Volgende maand komt Andor uit (na enig uitstel), en we hebben net genoten van Obi-Wan Kenobi. Maar van welke personages willen we ook een serie zien? Dennis, de grootste Star Wars-fan van de redactie (en misschien zelfs van Nederland), zet zijn favorieten op een rijtje.

Klassiekers

In alle eerlijkheid leunen we vooral, als het om Star Wars gaat, op klassieke personages. Natuurlijk zijn er velen in animatieseries als Star Wars Rebels en Clone Wars, maar het zijn vooral de films en series die ons inspireren.

Lando Calrissian Star Wars
Lando Calrissian krijgt een eigen serie? Bron: Lucasfilm

#1 Jar Jar Binks

Binks op de lijst zetten doet me pijn. Het is een ongelofelijk irritant personage dat George Lucas in het leven heeft geroepen voor de kinderen. Maar in alle eerlijkheid: Star Wars was bedoeld voor kinderen.

De levensloop van de Gungan is echter intrigerend. Hij werd verstoten door zijn volk omdat hij met zijn klungelige gedrag andere Gungans in gevaar bracht. Maar met welk gedrag?

star wars jar jar binks
Ah…. ja (Afbeelding: Disney)

Vervolgens redt Qui-Gon Jinn hem, waarna Jar-Jar hem zijn eeuwige dienst geeft en wordt het reptielkonijn ineens vertegenwoordiger van de planeet Naboo. Hij stemt vóór kanselier Palpatine om Clone Troopers in te zetten tegen Count Dooku. Feitelijk is Jar Jar mede-verantwoordelijk voor The Empire… Het zou een intrigerende serie worden.

#2 Chewbacca

De eerste keer dat we (in chronologische volgorde) deze Wookiee tegenkomen is in de film Solo. Hierin wordt hij afgespiegeld als een wild beest. Goddank spreekt Han Solo Wookiee en raken de twee al snel bevriend. Maar hoe Chewie op de planeet Mimban terecht is gekomen, blijft een raadsel (aldus de films en series).

De ‘harige hond’ (zoals Lucas hem in eerste instantie noemde) heeft in ieder geval een tof verhaal te vertellen. “Aaaaahnr huurh huuguughghg huuguughghg uughguughhhghghghhhgh raaaaaahhgh”, aldus Chewie.

Star Wars Chewbacca
Chewie (links) in de Falcon (afbeelding: Disney)

#3 Conor Jax

Dit personage is minder bekend en dat is begrijpelijk. Jax is namelijk een van de Imperial Guards – jawel – die meneren in de rode helmen en capes. Ze zien er statig en ornamentig uit, maar evenals de Queen’s Guards, zijn het hoogopgeleide militairen.

Star Wars Crimson Empire
Stormtroopers zijn watjes (Afbeelding: Dark Horse)

Jax speelt de hoofdrol in de comic-serie Crimson Empire en heeft als taak de keizer en zijn klonen koste wat kost te beschermen. En hoewel zijn levensdoel vast staat, begint hij wel  het plan van Palpatine in twijfel te trekken. Het feit dat we een kijkje in de keuken van The Empire krijgen is voor mij sowieso al een serie waard.

#4 Darth Vader de Star Wars-icoon

Hoewel er talloze comics en boeken zijn over Darth Vader, is zijn periode tussen het barbecueën op Mustafar en de serie Andor, Rogue One en A New Hope, onbekend. Ik wil wel weten hoe hij werd ontvangen door de rest van het personeel. Zoals in dit pareltje van Eddie Izzard.

Was iedereen blij met zijn komst? Voerde hij Order 66 nog steeds klakkeloos uit? Als je dan toch een serie maakt, laat het dan over Anakin als Vader zijn.

#5 Cad Bane uit Star Wars: The Clone Wars

Ik kreeg een enorme The Good, the Bad and the Ugly-vibe van bad guy Cad Bane. Dit personage verscheen als eerst in de animatieserie The Clone Wars.

star wars cad bane
*fluit liedje van Morricone* (Afbeelding: Disney)

De Clint Eastwood-esque ‘cowboy’ trainde wellicht Boba Fett. Maar door de handen van laatstgenoemde moest hij het onderspit delven. Desalniettemin is hij even populair als andere huursoldaten als Boba Fett, Jango Fett en IG-88 in het Star Wars-universum. Er is een hoop te vertellen over zijn leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen