5 iconische James Bond-gadgets die binnenkort van jou kunnen zijn

Gadgets Dennis Mons 8 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wereldberoemde veilinghuis Christie’s verkoopt James Bond-gadgets en voertuigen. De props, zoals men dat noemt, zijn daadwerkelijk gebruikt in de films. Dennis zet voor jou op een rijtje welke je echt moet aanschaffen.

Productiebedrijf EON Productions biedt James Bond-gadgets, -voertuigen en -kostuums aan die gebruikt zijn in zo’n beetje alle films. En ja, zelfs wat dingen uit On her Majesty’s Secret Service met de Australiër George Lazenby.

James Bond is zestig geworden

Er staan 25 voorwerpen te koop, ter ere van de zestigste verjaardag van de beroemde geheim agent. Het leeuwendeel komt echter uit No Time to Die, de laatste James Bond-film met Daniel Craig in de hoofdrol. Ik heb wat pareltjes op een rij gezet.

James Bond no time to die MGM
Oké Daniel is nog geen zestig. Bron: Sony Pictures Releasing

#1 Omega Seamaster 300M 007 Edition

Deze Omega is gedragen door Daniel Craig en is een Seamaster Diver 300M. Het horloge is gemaakt van titanium en heeft een mesh armbandje. Niet alleen droeg Craig het horloge in de film, hij heeft zich zelfs met het design bemoeid. De geschatte veilingwaarde is tussen de 18 duizend en 24 duizend euro. Daarvoor krijg je wel óók een certificatie, gesigneerd door Craig en producers Michael G Wilson en Barbara Broccoli.

James Bond Seamaster
Strak en stijlvol (Afbeelding: Christie's)

#2 5 vlinderdassen gedragen door James Bond

Een beetje goedkoper zijn de vlinderdassen die James Bond (Craig) droeg in Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012), Spectre (2015) én No Time to Die (2021).

james bond
Han Peekel wil er vast één hebben (Afbeelding: Christie's)

Hoewel het je vrijstaat om de dassen om te knopen, worden ze toch geleverd in een frame. De geschatte prijs is zo’n €8300.

#3 Triumph Scrambler 1200

Deze motor met 1200cc is een echt beest. Daniel Craig (maar we vermoeden vooral stuntmensen) scheurde rond op de tweewieler in No Time to Die. In de film werd Bond achterna gezeten door huurmoordenaar Primo, maar weet de motor af te pakken. Om vervolgens te jumpen in de piazza. Subtiel, Bond. Subtiel.

De geschatte waarde van de tweewieler staat op zo’n €35.500 en het geld gaat naar een goed doel.

James Bond Triumph
Een hele mooie fiets (Afbeelding: Christie's/Triumph)

#4 Q Jet Boat

Voor een, wat mij betreft, behoorlijk betaalbaar bedrag kan je ook rondvaren in de iconische Q Jet Boat uit The World is not Enough (1999) met Pierce Brosnan als James Bond. Dat rondvaren is wel op eigen risico, want de boot heeft geen papieren om daadwerkelijk legaal te mogen ronddobberen. Feitelijk heb je dus een awesome boot voor zo’n €36.000 in de garage staan.

James Bond veiling
Hij blijft vast drijven, maar we raden aan niet te ver te varen (Afbeelding: Christie's)

#5 James Bond Royalty: de Aston Martin DB5

La pièce de résistance is echter toch wel de DB5 uit No Time to Die. De grijze (Silver Birch)-sportwagen is er één uit vijf die gebouwd zijn voor de film. De wagen is naar verluidt gewoon geschikt voor de openbare weg.

james bond astin martin
Een van de meest begeerlijke auto’s ooit (Afbeelding: Christie's)

Voor het geld krijg je een redelijk rappe bak. De DB5 heeft zes versnellingen, 3,2 liter motor en weegt slechts 1100 kilogram. Voor dit meesterwerk dien je wel flink in de buidel te tasten. De geschatte veilingwaarde is zo’n 2,3 miljoen euro.

Al met al kan je dus voor een slordige €3 miljoen deze vijf items aanschaffen en ietwat in de voetsporen van James Bond stappen. Tenzij je natuurlijk alles wil opkopen.

Ik kan niet wachten op een nieuwe James Bond-film en ik hoop dat het alsnog Idris Alba wordt. Het wordt verdorie tijd voor een frisse wind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen