Star Wars brengt meest gehate karakter op onmogelijke wijze terug in The Acolyte

Films & Series Lucas van de Wetering 20 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

In de nieuwste aflevering van The Acolyte, de Star Wars serie op Disney+, zien we een van de meest gehate karakters terugkomen, maar dat kan helemaal niet.

Gister kwam de vierde aflevering van The Acolyte uit op Disney+. Deze Star Wars-serie wordt niet door iedereen gewaardeerd, vooral het publiek is geen fan van The Acolyte. Maar de serie heeft nu iets gedaan wat de serie alleen maar slechter maakt.

In de nieuwst aflevering van The Acolyte op Disney+ komt er een karakter voor die erg gehaat wordt door Star Wars-fans, een Jedi uit de prequels. Maar het wordt nog erger, want deze Jedi zou helemaal nog niet moeten bestaan tijdens The Acolyte.

Bekend Star Wars-karakter in The Acolyte op Disney+

In aflevering vier van The Acolyte op Disney+ vindt er een vergadering plaats tussen een groep Jedi over de situatie met Mae. Master Sol vertelt hier aan Vernestra Rwoh dat hij oprecht zeker dacht te weten dat Mae was overleden tijdens de brand op haar thuisplaneet. Maar er staat een bekend karakter op de achtergrond.

Tijdens dit gesprek van Sol en Rwoh zien we een Cerean Jedi in de achtergrond. Veel dachten hier eerst niks van doordat het gewoon een soort is in de Jedi wereld. Maar toen er naar de credits werd gekeken kwamen fans er al snel achter dat het karakter de bekende Jedi Ki-Adi-Mundi was. Een gehaat karakter uit de Star Wars-prequels. Maar The Acolyte op Disney+ zorgt hiermee voor een groot probleem.

Star Wars brengt meest gehate karakter terug in The Acolyte
Aflevering 4 van The Acolyte (Afbeelding: Disney / SwimmingJunky)

Onmogelijke cameo

Zoals eerder gezegd is Ki-Adi-Mundi een Jedi die bij de Counsil zit in de prequel-trilogie en Clone Wars-serie. The Acolyte op Disney+ speelt zich ongeveer 100 jaar voor The Phantom Menace af. Aangezien Ki-Adi-Mundi al een Jedi is tijdens The Acolyte is hij geen kind, dat betekend dat Ki-Adi-Mundi dus ver over de honderd jaar oud is wanneer hij overlijdt in Revenge of the Sith.

Maar het zorgt voor een probleem. Op alle Star Wars Wikipedia pagina’s stond vermeld dat zijn soort maar tussen de 60 en 70 jaar oud wordt. Ook stond er op deze pagina’s heel lang dat Ki-Adi-Mundi pas 39 jaar na The Acolyte op Disney+ geboren zou zijn. Een van deze dingen klopt dus niet.

Al zijn deze dingen nooit officieel vastgesteld door Star Wars, was dit al jarenlang een afgesproken canon in de fanbase. Het is zeker een aparte beslissing van The Acolyte op Disney+ om deze informatie te veranderen, vooral omdat het niks toevoegt.

Ten slotte zorgt dit ook voor een foute uitspraak in The Phantom Menace. Ki-Adi-Mundi zegt hier dat er al een millennium lang geen Sith meer zijn geweest, maar toch is er honderd jaar eerder nog sprake van een Sith. Het enige voordeel hier is dat Ki-Adi-Mundi de Sith zelf niet heeft gezien, maar een heleboel andere Jedi zien hem wel in The Acolyte op Disney+. Ki-Adi-Mundi trekt zich er dus niks van aan óf hij is een leugenaar.

Gehaat Star Wars-personage

Ki-Adi-Mundi is zeker niet het meest geliefde Star Wars-personage, verre van zelfs. Sterker nog, er is een hele haat groep op Facebook voor de prequel-Jedi. Dit maakt het des te raarder dat hij voorkomt in The Acolyte op Disney+. Maar verdient hij deze haat echt, of is het overdreven?

De Jedi heeft veel negatieve momenten. Ten eerste leeft hij in een droomwereldje. Wanneer Obi-Wan vertelt over zijn gevecht met Darth Maul zegt Ki-Adi-Mundi dat het onmogelijk is dat de Sith terug zijn. Later in Episode II zegt de Jedi dat Count Dooku nooit achter de aanval op Padme had kunnen zitten. En in Revenge of the Sith is het Ki-Adi-Mundi zijn schuld dat Yoda niet op Coruscant is. Zoals je merkt is Ki-Adi-Mundi niet heel goed in correcte ideeën hebben, misschien maakt hij wel een goede beslissing in The Acolyte op Disney+.

Maar ook de Clone Wars-serie brengt het karakter niet meer liefde. Ten eerste is het karakter erg verwaand, hij vindt zichzelf heel wat. Toch is dat nog niet zo erg. Maar dit verandert wanneer Ki-Adi-Mundi ervoor kiest vlammenwerpers te gebruiken tegen de Geonosians. Dit is een gigantische oorlogsmisdaad. Ook wil het Star Wars-karakter geen hulp bieden aan Mandalore, en is het zijn beslissing om Ahsoka te laten arresteren.

Over het algemeen lijkt Star Wars niet zijn best te doen om ons van Ki-Adi-Mundi te laten houden. Dit maakt het alleen maar extra raar dat ze ervoor kiezen om hem terug te brengen in The Acolyte op Disney+. Vooral aangezien het karakter niks toevoegt en ze een established canon ervoor moeten herschrijven. Ki-Adi-Mundi is (helaas) terug.

The Acolyte op Disney+ pakt Jedi in Star Wars compleet anders aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen