Mark Hofman
Mark Hofman Games 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Quantic Dream komt met Star Wars-variant Detroit: Become Human

Quantic Dream, de ontwikkelaar van Detroit: Become Human, pakt zijn succesvolle recept en past het toe op Star Wars. Tijdens de Game Awards 2021 kondigt het bedrijf de game Star Wars: Eclipse aan.

De ontwikkelaar heeft laten weten dat de ontwikkeling van Eclipse in een zeer vroeg stadium is. Wel komt Quantic Dream al met een eerste trailer.

Star Wars: Eclipse

Het gerucht ging al even rond dat Quantic Dream bezig zou zijn met een game voor de succesvolle franchise, maar officiële bevestiging kwam er tot vannacht niet. De komst van Star Wars:  Eclipse werd gevierd door een filmische trailer. Daadoor krijgen we een goed beeld van wanneer de game zich afspeelt en wat de sfeer van het spel is.

Star Wars: Eclipse zal zich afspelen in de tijd van de High Republic: honderden jaren voor de Skywalker Saga begon. Dit tijdperk wordt gezien als de hoogtijd dagen van de Jedi Order en leent zich dus uitstekend voor talloze verhalen. Verhalen die fans in Eclipse ook in gamevorm kunnen volgen. Spelers kunnen zich volgens ontwikkelaar Quantic Dream helemaal uitleven. “Ze spelen een diverse cast aan charismatische personages met hun eigen verhaal, kwaliteiten en invloed op gebeurtenissen in de wereld”.

Wanneer kunnen we los?

Het is een beetje flauw, maar de vraag van de tussenkop kan ik in dit artikel niet beantwoorden voor je. Quantic Dream heeft niet heel veel laten weten over Star Wars: Eclipse. Dat heeft te maken met het feit dat het spel nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling is. Er is dus nog geen enkele sprake van een releasedatum.

Star Wars Knights of the Old Republic krijgt remake op de PlayStation 5

Geen zorgen, want als Star Wars-fan zit je komende tijd gebakken. Zo werd eerder dit jaar bekend dat er een remake van Knights of the Old Republic aan zit te komen. Daarnaast is werkt Ubisoft’s Massive Entertainment aan een open-wereld game die zich in het universum afspeelt én komt er een vervolg op Jedi: Fallen Order. Al is dat laatste nog een gerucht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!