Fan maakt de Star Wars-horrorgame die we willen spelen

Games Lucas van de Wetering 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is weer een viral Star Wars game, en deze keer is het een horrorspel gemaakt door een fan van de sciencefiction-franchise.

De Star Wars-franchise is niet nieuw in de videogame-wereld. Het eerste spel, een arcadegame, kwam al uit in 1983. Sindsdien zijn er tientallen games uitgekomen. Meest recent kwam Jedi: Survivor uit, en deze game was een echte hit.

Er hebben al meerdere grote game-studio’s gewerkt aan Star Wars-games, maar nu is er een spel uit die gemaakt is door een fan. De game heet Deathtroopers en het is een horrorgame. De maker van Deathtroopers heeft ook al een sequel uitgebracht eerder dit jaar.

Deathtroopers is de ultieme Star Wars-horrorgame

Deathtroopers is een korte horrorgame die zich afspeelt in a galaxy far far away. Je speelt als een stormtroopers die op een schip aankomt nadat zijn mede stormtroopers zijn veranderd in zombies. Het is aan jou om de zombie-stormtroopers uit te roeien en natuurlijk te overleven.

Deathtroopers is deels gebaseerd op een oud Star Wars boek met dezelfde naam. In het boek is het schip overvallen door een zombie-virus die alle imperial stormtroopers veranderd in zombies. Hetzelfde probleem speelt zich af in de Deathtroopers-game.

De sequel: The Outpost

Maar niet alleen Deathtroopers gaat viral, de game heeft namelijk ook een sequel. Deathtroopers – The Outpost is ongeveer hetzelfde spel als het origineel, maar nu speel het zich af op de beboste planeet Endor.

In Deathtroopers – The Outpost zijn niet alleen stormtroopers veranderd in zombies, maar ook de Ewoks. De Ewoks geven nog weer een extra uitdaging aan het spel, want we hebben al vaker in de Star Wars-franchise gezien dat Ewoks lastige wezens kunnen zijn. Neem als voorbeeld de gamemode Ewok Hunt in Battlefront II.

Deathtroopers en zijn sequel hebben laten zien hoe erg we een echte Star Wars-horrorgame nodig hebben. Maar tot die tijd kunnen we genieten van de fan-gemaakte games. Je kan beide games gratis downloaden op Itch.io voor de PC.

Is Star Wars: Outlaws de perfecte opvolger van Jedi: Survivor?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen