Rust voor Star Wars-fans: ‘Kenobi’ lost gehekelde fout ‘Return of the Jedi’ op

Films & Series Mark Hofman 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vorige week woensdag kwam een einde aan het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi. Niet alleen een succes vanwege het heerlijk verhaal, maar ook zeker doordat bepaalde vraagstukken eindelijk een antwoord krijgen.

Eén van die vraagstukken komt uit Star Wars Episode VI: Return of the Jedi. Fans lopen namelijk al tijden tegen een groot probleem aan met betrekking tot Leia. Een probleem dat eindelijk opgelost is.

🚨Pas op! Lees dit artikel alleen als je de laatste aflevering van Obi-Wan Kenobi hebt gezien! 🚨

Fout in Return of the Jedi eindelijk opgelost

In Star Wars Episode VI: Return of the Jedi zit een scene die fans al jaren niet begrijpen. In een bepaalde scene zijn Luke en Leia samen aan het praten over hun moeder. Luke herinnert zich totaal niet wat voor een vrouw zij was, maar Leia weet hem er wel degelijk iets over te vertellen. Vreemd, want Padmé Amidala overlijdt vlak na de geboorte van de tweeling. Er is dus geen enkele mogelijkheid dat Leia ervaringen heeft met haar moeder. Dus hoe weet ze dit?

Obi-Wan Kenobi, de serie die dit jaar op Disney+ verscheen, geeft daar eindelijk een antwoord op. Nadat Obi-Wan de kleine Leia terugbrengt naar huis neemt hij de tijd om afscheid van haar te nemen. Tijdens hun laatste ontmoeting spreekt Obi-Wan over Padmé en Anakin, hoe ze waren en welke eigenschappen ze overgenomen heeft. Iets dat ze al die jaren dus duidelijk niet vergeten is.

Kenobi een verrijking voor Star Wars

Het zijn dit soort kleine details die van Obi-Wan Kenobi een verrijking voor het Star Wars-universum maken. Zo is dit bijvoorbeeld de eerste keer dat we daadwerkelijk Anakin Skywalker en Darth Vader fysiek aan elkaar kunnen koppelen. En is het de eerste keer dat we begrijpen waarom Obi-Wan in A New Hope Anakin niet bij zijn naam noemt, maar naar hem verwijst als Darth.

Netflix, HBO en Apple: welke streamingdienst heeft de beste content?

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van films en series. Check dan zeker even deze pagina op onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen