Na 45 jaar verschijnen deze mysterieuze aliens eindelijk in Star Wars

Films & Series Rik Claessen 23 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De Tynnans, aliens die erg lijken op bevers, zijn voor het eerst te zien in Star Wars. Waarom zien we deze wezens nu pas voor het eerst?

De nieuwste serie op Disney+, The Acolyte, vertelt ons veel over Star Wars wat we nog niet wisten. De serie speelt zich af in een periode die we namelijk nog niet eerder hebben gezien, namelijk het hoogtepunt van de High Republic.

En in deze periode zien we voor het eerst een bepaald ras mysterieuze aliens in een serie of film. Dat is bijzonder, want dit vreemde ras bestaat al bijna net zo lang als dat Star Wars bestaat. De reden waarom we nu deze wezens nu wél te zien krijgen heeft alles te maken met de aanpak van The Acolyte.

Deze mysterieuze aliens zien we dan eindelijk in Star Wars

We hebben het hier over de Tynnans. Deze wezens lijken een beetje op uit de kluiten gewassen bevers, maar dan met kleding aan. Ze komen van een planeet genaamd Tynnan, en zoals hun uiterlijk doet vermoeden zijn ze afstammelingen van zoogdieren die in het water leven.

De Tynnans voelden een sterke drang om hun waterige thuisplaneet te beschermen. Het afstaan aan The Empire zagen ze dan ook alles behalve zitten. En zoals we van The Empire in Star Wars weten, schiet zoiets in het verkeerde keelgat. Zo werden ook deze schattige beveraliens meegesleurd in de oorlog.

Na 45 jaar verschijnen deze mysterieuze aliens eindelijk in Star Wars
(afbeelding: Disney)

Waarom zien we deze aliens nu pas in Star Wars?

De Tynnans zijn niet nieuw. Ze bestaan namelijk al heel erg lang. Waarom zien we ze dan nu pas voor het eerst in een film of serie verschijnen? Om dat te kunnen snappen, is het handig om te weten dat alle informatie, verhalen en gebeurtenissen van Star Wars in twee kampen in te delen is: Legends en Canon.

Legends is eigenlijk alle informatie, games, boeken etc. die Disney niét als officieel onderdeel van de tijdlijn beschouwt. Canon, waaronder alle films van Star Wars vallen, worden door Disney wél gezien als officieel onderdeel. Toen Disney in 2012 Star Wars kocht, hebben ze alle content in een van deze twee categorieën gestopt.

Na 45 jaar verschijnen deze mysterieuze aliens eindelijk in Star Wars
(afbeelding: Disney)

Veel verhalen over de Tynnans waren onderdeel van Legends en Disney zag er dus geen noodzaak in om deze schattige bevers toe te voegen aan hun verhalen. De huidige regisseur van The Acolyte Leslye Headland is zelf een enorme fan van de films en series. en heeft Disney weten te overtuigen om dit ras toe te voegen. Wel met een paar aanpassingen: in Legends dragen deze aliens geen kleren. In de Canon wel.

Kritiek op Star Wars: The Acolyte

Leslye Headland heeft voor het maken van The Acolyte dus niet alleen uit de Canon inspiratie gehaald. Ze put veel uit Legends, en dat vinden niet alle fans oké. Star Wars zou daardoor minder consequent worden in zijn ‘lore’ en feiten.

Enerzijds is het logisch dat fans consequent willen zijn met de grote gebeurtenissen in de films en series. Anderzijds bevat Legends zo veel interessante verhalen en aanvullende informatie dat het de serie alleen maar beter kan maken.

Star Wars lijkt spijt te hebben van onnodige verandering in The Mandalorian

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen