Starbucks gaat ons leven makkelijker maken met een… AI-apparaat?

Tech Dunke van Boekel 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Starbucks heeft patent aangevraagd op een AI-apparaat waar zowel wij als koffielurkers als de barista’s van het gigantische bedrijf profijt van gaan hebben. WANT-redacteur Dunke licht dan ook toe waar dit apparaat handig voor is. Zodra hij terug is van het koffiehalen tenminste (Danke Dunke, red.).

Het apparaat in kwestie is dus een soort koffiemachine die de barista’s van Starbucks gaat helpen met het klaarmaken van gecompliceerde drankjes. Dat zal wel nodig zijn, de laatste keer dat ik daar koffie haalde leken ze best tevreden met mijn bestelling van een simpele latte met karamel (niemand drinkt dat, Dunk, red.).

Wat kan dat apparaat van Starbucks dan?

Eén van de aantrekkingspunten van Starbucks is de hoeveelheid aanpassingen die je kan maken aan je drinken (Zelfs in Game of Thrones lust men wel zo’n kop koffie). Melk, suiker, hoe sterk, schuim of niet, siropen, toppings, het is allemaal vrij gestoord. Maar het werkt als een malle. De opbrengsten van het bedrijf waren vorig jaar nog nooit zo hoog.

Met zulke (mogelijk) ingewikkelde bestellingen wordt het voor klanten natuurlijk aantrekkelijk om het één en ander te gaan combineren. Een beetje karamel erdoorheen is dan niet genoeg blijkbaar en dat is ook niet al te makkelijk voor de barista’s. Een foutje is snel gemaakt.

Nu heeft Starbucks patent aangevraagd op een machine die de werknemers van het bedrijf zal gaan helpen. Volgens het keten zou de machine de barista’s begeleiden tijdens het maken van jouw koffie of wat ze ook nog meer aanbieden.

Ook dit uit de kluiten gewassen koffiezetapparaat van Starbucks kan zichzelf schoonmaken en zelf de siropen en smaakjes toevoegen.

Starbucks
Je hebt in ieder geval opties. (Afbeelding: Starbucks)

Op deze manier gaat de snelheid waarmee bestellingen worden volbracht ook omhoog. Naast het reduceren van fouten die eventueel worden gemaakt.

Maar laten we eerlijk zijn, als je twee siropen en vier toppings op je extra hete koffie wil, moet je wel een beetje bereid zijn daarop te wachten. Enfin, dat hoeft dus niet meer.

Als je het mij vraagt daarentegen: de enige functie die deze machine van Starbucks nodig heeft is er één die gewoon een keertje je naam goed schrijft. (Dunkie, red.)

Starbucks, Coca-Cola en anderen laten social media links liggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen