Sabine Schults
Sabine Schults Pop-Culture 9 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe jij je personage in Starfield zo snel mogelijk door de levels jaagt

Starfield is groot, groter, grootst. Er zijn niet alleen meer dan 1.000 planeten om van voor tot achter te verkennen, maar ook enorm veel skill points om te ontgrendelen. Aangezien je die punten krijgt door te levelen, heb je dus heel wat werk te doen. Zo level jij je personage het snelst in de gigantische space-RPG van Bethesda.

Het levelen van je personage kan flink wat tijd in beslag nemen, vooral als jij je enkel en alleen focust op de hoofdmissies. Gelukkig laat Starfield spelers vrij om zelf te bepalen naar welke planeten ze als eerste afreizen. Ook zijn er enorm veel zijmissies en andere mogelijkheden om XP mee te verdienen op de game voor Xbox en PC.

Snel levels omhoog in Starfield

Een geweldige manier om snel te levelen in Starfield is door planeten met veel fauna te bezoeken en elk buitenaardse beest dat je tegenkomt met de grond gelijk te maken. Het verslaan van vijanden is nu eenmaal een goede manier om XP te krijgen. En fauna is nu eenmaal wat makkelijker in grote getale te vinden dan menselijke vijanden.

Ook het verkennen van nieuwe planeten is een goede manier om snel voor extra XP te zorgen in Starfield. Je krijgt 20 XP voor het vinden van nieuwe locaties op een planeet. Vergeet niet onderweg alle resources, flora en fauna die je tegenkomt te scannen. Naast de XP geeft het inleveren van de Survey Data je ook een flinke smak credits.

Een andere goede manier om in Starfield XP bij elkaar te verdienen om je personage te levelen, is natuurlijk om zo veel mogelijk missies te voltooien. Dat hoeven niet per se hoofdmissies te zijn. Ook zijmissies, zoals missies van het Mission Board en Faction Quests leveren je heel wat XP op. Kies voor missies die je snel kunt doorlopen en de XP stromen binnen.

Maak slim gebruik van bonussen

Om je personage in Starfield nóg sneller te levelen, doe je er verstandig aan om voor bonus-XP te zorgen. Dit kan bijvoorbeeld via de Well-Rested Bonus waarbij je een korte tijd 10 procent extra XP krijgt als je in een bed slaapt. Ook kun je Alien Tea drinken om een kwartier lang een extra procentje aan XP binnen te harken. Alle beetjes helpen!

Starfield spaceships
De een zijn dood is de ander zijn brood. (Afbeelding: Bethesda)

Romantiek is een ding in Starfield. Als je het goed aanpakt, kun je zelfs met een van je companions van de Constellation te trouwen. Er is een goede reden om de lakens te delen met een companion, want je ontvangt een Emotional Security-bonus die je 24 minuten lang een XP-boost van 15 procent oplevert.

Hoe AI games op je PlayStation 5 of Xbox Series X beter kan maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!