Apple Watch Ultra 2 en Series 9 krijgen deze nieuwe features

Smartwatches Jeroen Kraak 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple Wonderlust laat ons natuurlijk de nieuwe iPhone 15 zien. Daarnaast komen ook de Apple Watch Ultra 2 en de Series 9 aan bod. Maar wat mogen we van de twee smartwatches verwachten?

Over de iPhone 15 gaan genoeg geruchten rond. Zo liggen USB-C en een nieuwe actieknop in de verwachting. We lijken dus al alles te weten over de smartphone, maar hoe zit het nu met de Apple Watch Ultra 2 en Series 9? Hoog tijd voor een update!

Dit is de Apple Watch Ultra 2 en Series 9

Vorig jaar was de Apple Watch Ultra misschien wel het meest opvallende product tijdens de traditionele iPhone-lancering. Het duurdere en uitgebreidere broertje van de Series 8 is robuust en heeft een aanzienlijk langere batterijduur. Hierdoor is het de ideale smartwatch voor echte avonturiers.

Dit jaar wordt er een nieuwe versie uitgebracht en deze belooft ons net wat meer, als we de betrouwbare Mark Gurman moeten geloven. De Apple Watch Ultra 2 wordt nog meer gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast komt er naast de grijze versie ook een zwarte editie.

Naast de Ultra 2 komt er ook een Series 9. Deze is natuurlijk iets betaalbaarder, maar krijgt een aantal van dezelfde updates die hieronder worden besproken.

De belangrijkste updates

De grootste update wordt echter de nieuwe processor. Deze zorgt ervoor dat de smartwatch nog sneller is. Apple zou tijdens het Wonderlust-evenement vooral de nadruk leggen op deze snelheid.

Waarom Apple-, Android- of Fitbit-horloge dodelijk kan zijn
De Ultra. (Afbeelding: Apple)

Daarnaast krijgt de Apple Watch Ultra ook de U2-chip. Deze is de opvolger van de U1-chip die al sinds 2019 wordt gebruikt. Hierdoor worden de locatiemogelijkheden van de smartwatch verbeterd en nauwkeuriger. Zo wordt het gebruik van de Zoek mijn-app nog eenvoudiger.

Verder kunnen we ook veranderingen verwachten in de bandjes. Apple zou van plan zijn om een aantal leren bandjes voor de Apple Watch Ultra 2 en Series 9 uit te brengen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Apple iets wil doen met de Link-bandjes, hoewel het onduidelijk is wat precies. Er zijn speculaties dat er een update voor deze bandjes komt, maar er zijn ook geruchten dat ze worden stopgezet.

Wat we al wel weten is dat watchOS een update zal krijgen. Hierover kun je hieronder meer lezen.

5 nieuwe Apple Watch-functies die je deze zomer gratis krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen