Steam schrijft opnieuw een record: 25 miljoen gamers tegelijkertijd online

Games Jelle van Es 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Steam is ondanks de komst van de Epic Game Store en diverse andere partijen nog altijd enorm populair als de plek waar je je pc-games koopt en vervolgens op speelt. En het ziet er naar uit dat het plafond voorlopig nog niet is bereikt.

Want ondanks dat de kerstperiode voor de meeste mensen het moment is dat je thuis zit en tussen de feestdagen door een game speelt, was het nieuwe record gevestigd op 2 januari. Toen waren meer dan 25 miljoen gamers tegelijkertijd online op Steam.

Veel gamers op Steam

Als we kijken naar de precieze cijfers, dan waren er op 2 januari 25.416.720 spelers tegelijkertijd online op Steam. Daarmee werd het oude record uit de boeken geschreven. Eerder in maart van 2020 werd er al een record van 20 miljoen gamers tegelijkertijd online genoteerd. Dat was toen op het moment dat de eerste lockdown aanbrak en iedereen massaal thuis aan het werk moest gaan. Maar blijkbaar is men nog lang niet klaar met gaming en blijft het enthousiasme dus aan. En dat heeft er voor gezorgd dat dit nieuwe record is neergezet.

steam
Steam (Afbeelding: Valve)

Overigens was men niet allemaal aan het gamen. Het feit dat er 25 miljoen gamers online zijn, betekent niet dat iedereen gamet. Je kunt je Steam-account bijvoorbeeld open hebben staan zonder dat je er iets mee doet. Omdat je bijvoorbeeld even de store plundert of wat updates moet downloaden. Dan tel je dus wel mee als iemand die online is, maar niet per se een game speelt. Uiteindelijk waren er rond het record zo’n 7,5 miljoen gamers die daadwerkelijk aan het gamen waren.

Diverse redenen

Meestal scoort Steam goed in de periode met de feestdagen, dus dat is niks nieuw. Het feit dat het record nu zo flink verbeterd is, lijkt een combinatie te zijn tussen diverse lockdown-maatregelen, een laatste zaterdag voordat we weer aan het werk moeten gaan en het gevolg van diverse sales-aanbiedingen. En het helpt natuurlijk ook dat Cyberpunk 2077 op de pc eigenlijk de enige versie is die echt goed werkt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen