Stephen King is stomverbaasd over deze bloederige Netflix-horror

Films & Series Lucas van de Wetering 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Stephen King is een van de bekendste horrorschrijvers in de wereld, en hij is stomverbaasd over de horrorfilm 1922 op Netflix.

Horror is al jarenlang een van de populairste filmgenres in de wereld, maar ook horrorboeken blijven een succes. Horrorschrijver Stephen King is een van de bekendste schrijvers in zijn genre, met veel bekende titels zoals It en The Shining.

Veel van zijn films zijn ondertussen al verfilmt, maar hij was stomverbaasd toen een van zijn boeken was uitgekozen voor een verfilming op Netflix in 2017. The King of Horror noemde dit boek een grote uitdaging om te verfilmen, maar toch is het gelukt.

Stephen King op Netflix

In 2017 kwam de film 1922 op Netflix te staan, deze is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Maar de auteur had nooit verwacht dat dit boek verfilmd zou worden. Het was volgens King een hele uitdaging om van het verhaal in 1922 een logische film te maken.

Dit komt doordat de film helemaal geschreven is uit het perspectief van het hoofdpersonage, die niet helemaal honderd is. Hierdoor kan het soms lastig zijn om te zien wat nou echt is, en wat ingebeeld wordt. Toch heeft Stephen King wel laten weten dat hij 1922 op Netflix zeker een succesvolle verfilming vindt. Het is volgens The King of Horror een film die zijn gedachten maar niet verlaat.

1922

Het verfilmde Stephen King-boek 1922 op Netflix gaat over Wilf James, een trotse vader die een enorme fout maakt. Wilf James is getrouwd met zijn vrouw Arlette, wiens vader officieel eigenaar is van het stukje land waar Wilf zo trots op is. Het gaat al niet zo heel goed in het huwelijk, maar alles gaat fout in huize James wanneer Arlette besluit dat ze de boerderij wil verkopen om naar de stad te verhuizen.

Wilf is woedend en laat zijn zoon Hank een enorme misdaad plegen in de Netflix-film om de boerderij te houden. Hank heeft de opdracht gekregen op Arlette, zijn moeder, om te leggen. En dit doet hij. Hij dumpt haar in een lege put waar het lijk wordt opgevreten door ratten, maar dit blijkt een gigantische fout te zijn. Het vader- en zoon-duo wordt geteisterd door nachtmerries over de misdaad die ze hebben gepleegd. En dat is niet positief voor de mentale gezondheid van de heren in het verfilmde Stephen King-boek.

1922 op Netflix weet het gevoel van schuld en de impact hiervan prachtig weer te geven, net als het Stephen King boek. Om het nog beter te maken heeft de film ook een 92% score op Rotten Tomatoes. 1922 op Netflix is dan ook een echte aanrader om te kijken.

Stephen King onthult de enige horrorfilm die te eng voor hem was

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen