Stranger Things: deze geheime boodschap zit in de trailer

Films & Series Jeroen Kraak 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het nieuwe seizoen van Stranger Things komt er bijna aan. Wie goed naar de trailer kijkt kan een geheime boodschap zien.

Gisteren zagen we na lang wachten eindelijk de eerste trailer van het vierde seizoen van Stranger Things. Dit tot veel vreugde van de fans want die hebben nu eindelijk een beeld van wat ze kunnen verwachten. Onder hen zitten een aantal speurneuzen die opmerkelijke dingen zagen in dat filmpje.

Een geheime boodschap in Stranger Things?

Als je de video precies op 1:59 pauzeert lijken er tijdstempels in de wolken te staan. Die gaan volgens de speurneuzen van links naar rechts en daarin zijn de tijden 1:46, :33, 2:30 en :52 te zien. De grote vraag is waarnaar die verwijzen. Het is onduidelijk of deze overeenkomen met scènes uit de trailer of die van de voorgaande teasers. Sommige daarvan zijn echter te laat voor de teasers omdat deze korter zijn. Mogelijk verwijzen de tijdstippen naar belangrijke punten in de serie.

Zullen deze gebeurtenissen echt grote invloed hebben op het vierde seizoen van Stranger Things? Het zijn vrij willekeurige beelden waar nog geen logische volgorde in zit. Natuurlijk hebben fans alsnog theorieën daarvoor, meldt CBR.

De tijdstippen in de trailer. (Afbeelding: YouTube/Netflix)

Wat is de theorie?

De theorie die het meest gevolgd wordt is dat er een soort multiverse in Stranger Things komt, aangezien de tijdstippen bij een soort portalen zijn te zien. Zo lijkt Max ineens superkrachten te hebben, wat we hiervoor nog nooit hebben gezien. We moeten hierbij natuurlijk meteen aan Marvel denken. Daarnaast gaan er ook theorieën over tijdreizen.

De tijdstippen zijn in ieder geval een slimme zet van de makers. Zo blijven de fans tot de releasedatum speculeren over wat de hint in de trailer precies betekent. We moeten namelijk nog even wachten tot we het vierde seizoen kunnen kijken. Het eerste deel van Stranger Things is vanaf 27 mei te zien. Volume 2 volgt op 1 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen