Magistrale Netflix-serie stoot Stranger Things officieel van de troon

Films & Series Jeroen Kraak 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wie een serie van Netflix moet noemen, zal waarschijnlijk als eerste Stranger Things noemen. Het vierde seizoen van deze serie was dan ook buitengewoon populair. Toch blijkt een andere show nu veel populairder te zijn.

Het vierde seizoen van Stranger Things is, net als de voorgaande seizoenen, bijzonder geliefd. Met zijn echte jaren 80-sfeer staat de serie hoog op het lijstje van veel mensen als het gaat om populaire series. Echter, een andere titel blijkt nu veel populairder te zijn.

Stranger Things ingehaald op Netflix

Voor Netflix is het belangrijk om te weten hoe goed een serie het doet, omdat dit bepaalt of er wel of geen volgende seizoenen worden gemaakt. Voorheen hield de streamingdienst de kijkcijfers gedurende de eerste 28 dagen na de release in de gaten, maar inmiddels is deze periode verlengd tot 90 dagen. Op die manier krijgt Netflix een beter beeld van de populariteit van een titel.

Het feit dat er nu langer naar series wordt gekeken op Netflix is goed nieuws. Hierdoor krijgen minder bekende titels op het streamingplatform meer tijd om zichzelf te bewijzen. Als een hype pas later ontstaat, kan het potentieel van een serie nog beter worden beoordeeld.

Stranger Things 4 was lange tijd de populairste Engelstalige serie op Netflix. Echter, deze serie is nu ingehaald door Wednesday. Dit is een opmerkelijke prestatie, aangezien Netflix kijkt naar de totale kijkuren. Het vierde seizoen van Stranger Things duurde in totaal 13 uur, terwijl Wednesday ongeveer de helft daarvan had.

Een serie scoort nog beter

Toch heeft deze manier van meten ook een nadeel. De ene show duurt langer dan de andere. Als iemand een bepaalde serie zoals Stranger Things volgt, kijkt diegene dus langer naar die show dan naar een kortere serie.

5 geniale Netflix-functionaliteiten die iedereen heeft gemist - WANT
Met een knip in de vingers ben je een pro. (Afbeelding Netflix)

Desondanks moeten zowel Wednesday als Stranger Things het afleggen tegen een andere grote serie die niet in het Engels is. Hier hebben we het natuurlijk over Squid Game. Deze Koreaanse titel blijft de populairste Netflix-serie aller tijden.

Naast Wednesday en Stranger Things zien we ook een aantal andere bekende titels in de top. Zo staat Dahmer op de vierde plaats en Bridgerton (seizoen 1) op de vijfde plaats. De meest opmerkelijke nieuwkomer in de top 10 is The Watcher. Deze serie lijkt stiekem naar binnen te zijn geslopen terwijl de aandacht vooral gericht was op andere shows.

Avatar, Berlin en vijf andere series en films die je binnenkort op Netflix ziet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen