Met deze tips haal je meer uit Strava voor iPhone en Android

Apps Jeroen Kraak 23 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Strava krijgt een aantal nieuwe functies erbij. Wij vertellen hoe je nog meer uit de app voor iPhone en Android haalt.

Als je sportief bent, kan het haast niet anders dan dat je Strava op je iPhone of Android-toestel hebt staan. De app houdt je trainingen bij en geeft je een goed inzicht in je conditie.

Maar je kunt binnenkort nog veel meer met de app. Wij vertellen je alles over de nieuwe functies en hoe je het meeste uit de app kunt halen op je iPhone en Android.

Nieuwe functies voor Strava

Als je hardloopt, fietst of zwemt, is Strava een ideale app om je trainingen bij te houden. Niet alleen berekent de app hoe snel je bent, maar geeft ook een fijn overzicht van andere statistieken zoals hartslag en conditie. Bovendien kun je je trainingen makkelijk delen met vrienden.

Maar binnenkort kun je nog meer doen met Strava. Een van de fijnste nieuwigheden had er al moeten zijn: een dark mode. Deze kan straks matchen met de instellingen van je iPhone of Android. Deze functie is zowel gratis voor gratis als betaalde leden.

Haal meer uit Strava voor iPhone en Android met deze tips
(Afbeelding: Strava)

Over de nacht gesproken, Strava gaat straks ook nacht-heatmaps weergeven op iPhone en Android-toestellen. Zo zie je waar er in het donker veel gesport wordt. omdat het bijhoudt waar veel mensen komen. Dit moet ervoor zorgen dat je veiligere routes vindt als je ‘s avonds wilt sporten. Daarnaast kun je opgenomen routes ook makkelijker aanpassen.

Maar ook de gegevens gaan bij Strava op de schop en dat heeft alles met AI te maken. Hierdoor moet je nog meer inzicht krijgen in je gegevens, waardoor je nog beter en effectiever kunt trainen. Die AI moet ook helpen om segmentklassementen eerlijker te maken op je iPhone en Android. De AI moet makkelijker valsspelers eruit filteren.

Zo veel betaal je voor Strava op iPhone en Android

Voor een andere functie gaat Strava Apple en Spotify achterna. Het komt met een speciaal familie-abonnement. Handig als meerdere leden in je huishouden sportief zijn. Zo bespaar je wat geld. Wat de prijzen daarvoor zullen zijn voor iPhone en Android, is helaas nog niet bekend.

De basisfuncties van Strava zijn gratis, maar echt veel gegevens krijg je pas als je een abonnement op de dienst neemt. Dit kost 10,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen