Beste Steam-game van 2022 laat je leven als een… kat?

Games Dennis Mons 27 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

De game Stray van ontwikkelaar BlueTwelve Studio en uitgever Annapurna Interactive staat vooralsnog nummer één op de lijst van beste Steam-games. De legendarische game God of War moet het onderspit delven. De Steam-release van Stray pakt een score van 8,6.

Het succes van Stray is ongekend. In het algemeen moet de futuristische game over een kat alleen het onderspit delven op Metacritic door Xenoblade Chronicles 3 (89 procent, Nintendo Switch) en Forza Horizon 5: Hot Wheels (86 procent, Xbox/pc). De PS5-versie van Stray pakt op de site een cijfer van 84 procent.

Stray is de ultieme kat game

Het is belangrijk om te weten dat Stray een nogal standaard game is. Het gaat over een kat in een post-apocalyptische wereld. De mensheid is verdwenen en slechts een Cyberpunk-achtige wereld met robots is overgebleven.

stray game
Sup? (Afbeelding: Annapurna Interactive)

We laten even in het midden wat precies je doel is in het spel. Niet alleen omdat we geen spoilers willen geven maar omdat het vaag blijft.

Daarnaast is het een typische pick-up-and-play-game. Met andere woorden; iedereen kan het spelen, ook al ben je geen hardcore gamer. Maar juist dát maakt het zo een bijzonder spel, en in alle eerlijkheid zo leuk om zelfs gewoon mee te kijken.

Enorme hype

Een aantal professionele gamecritici stipten (enigszins terecht) aan dat de game enorm overhyped was. Als je een beetje doorstapt is het sowieso in zo’n vijf uur uitgespeeld. Je krijgt constant aanwijzingen, waardoor het ook niet direct enorm uitdagend is. Da’s eerlijk gezegd ook deel van de charme.

stray game poes
Prachtige desolate, futuristische wereld (Afbeelding: Annapurna Interactive)

Maar op het moment dat de eerste beelden van Stray online kwamen ging de hype borrelen. En dat is volkomen terecht; het is een prachtige game waar je heel relaxt van wordt. Daarnaast is de animatie van de katten fenomenaal. En da’s niet makkelijk, zegt ook de beroemde YouTuber Jackson Galaxy. En de beste man weet wel een paar dingen over katten.

Overrompeld

De hype en het succes van de game was ook voor ontwikkelaar BlueTwelve-producent Swann Martin-Raget geheel onverwacht. “We hadden ons er niet op voorbereid en dat zijn we nog steeds niet!”, aldus Martin-Raget in een interview met LADbible.

“Die hype heeft onze aanpak niet veranderd, want we waren al vergevorderd in de productie. Maar we wilden wel alles tot in de puntjes perfect maken, vooral voor de katteneigenaren, omdat ze expert zijn.”

Voordeel van het werken voor BlueTwelve is dan ook evident. Swann Martin-Raget legt uit: “We hebben ook allemaal katten op kantoor. Dan gaan ze op je toetsenbord stampen en sluiten alles af voordat je iets kan saven. Of gaan ze ineens ‘zingen’ tijdens een belangrijke zakelijke call.”

Oh ja, ik als katteneigenaar kan dit absoluut beamen, en potdomme wat is dat irritant schattig.

Stray is hoe dan ook een heerlijke game en is te koop op PlayStation 5, PlayStation 4 en Steam.

Hoe goed vinden katten deze game? Check deze super schattige video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen