Stream je muziek in huis met deze Yamaha platenspeler

Smart Home Jelle van Es 25 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Het geluid van een klassieke plaat via een LP is iets wat je heerlijk nostalgische maakt. En waar de productie en uitgaven van muziek via een CD al een paar jaar terugloopt, is de LP juist aan een opmars bezig. Maar wanneer je je huis hebt volgegooid met allemaal smarthome devices, dan is zo’n klassieke setup wat ouderwets. Yamaha denkt een oplossing te hebben gevonden. Met de MusicCast Vinyl 500 platenspeler kun je je muziek overal in huis streamen.

Stream je muziek via de Yamaha platenspeler

Dat kan dus overal, wanneer je maar gebruik maakt van de MusicCast 50 speakers van het bedrijf die zich binnen jouw netwerk bevinden. Daarnaast is het ook mogelijk om de platenspeler op een iets modernere manier in te zitten. De MusicCast Vinyl 500 ondersteunt namelijk moderne technieken zoals Bluetooth, Apple AirPlay en Spotify Connect.

Ook werkt het samen met streaming services als Pandora, SiriusXM Radio, Tidal en meer. Tevens zou je de platenspeler via Amazon Alexa kunnen aansturen. Zo zou de platenspeler dus van alle markten thuis moeten zijn en is muziek ervaring op papier nog rijker.

Yamaha platenspeler

Naast de MusicCast Vinyl 500 platenspeler zou je overigens ook kunnen kiezen voor de TT-S3030 platenspeler van hetzelfde bedrijf. Deze is minder geavanceerd, maar moet het alsnog mogelijk maken om te genieten van je favoriete platen op een fijne manier. Beide producten moeten ergens deze maand uitkomen. Althans, op de Amerikaanse markt. Vanuit daar weet je eigenlijk nooit wanneer het in Europa wordt uitgebracht.

De platenspelers zijn echter niet goedkoop. De TT-S3030 gaat je als het goed is iets van 450 dollar kosten, terwijl de luxere en uitgebreidere MusicCast Vinyl 500 platenspeler voor 700 dollar over de toonbank gaat. Daarbij moet je dan ook nog rekening houden dat je de juiste speakers voor die laatste in huis hebt om gebruik te maken van de mogelijkheden van het device. Meer over platenspelers en de producten vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen