Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #18

Smart Home Ilona Braam 30 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Het is alweer de laatste dag van het weekend, maar de dag is nog lang niet voorbij en je hebt nog behoorlijk wat uurtjes over om op de valreep lekker aan de slag te gaan met een paar Ikea hacks. Deze week tackelen we de bekende KALLAX “hokjes” kast. Je kunt er namelijk zo’n beetje van alles  mee maken en bijna wel elke kant mee op. Pas wel op dat je niet verslaafd wordt.

Keukeneiland

Als eerste beginnen we met een handig KALLAX keukeneiland. Als je genoeg ruimte hebt in je keuken is het een handig plekje om nog van alles op te slaan en tegelijkertijd een tafeltje om lekker een wijntje aan te drinken, terwijl je aan het koken bent. Deze Ikea hack is te vinden op de site Jen Lou Meredith en je hebt er niet eens zoveel voor nodig.

Ikea hack Kallax keukeneiland

Werktafel met opslag

Van het keukeneiland gaan we verder naar een praktische werktafel om bezig te gaan met je LEGO, arduino of andere hobby. Met deze hack creëer je niet alleen een plekje om comfortabel aan te zitten, maar heb je ook nog genoeg opslagruimte om al je benodigdheden bij de hand te hebben. Natuurlijk kun je ook gewoon aan de werktafel zitten met je laptop of hem zelfs als bar gebruiken.

Ikea hack werktafel

Bed met ombouw

Ook in de slaapkamer kun je aan de slag met de KALLAX kast en met deze hack bouw je zelfs een heel bed inclusief gigantische ombouw om al je spulletjes kwijt te kunnen. Ook onder het bed heb je allerlei vakjes om te vullen met verschillende KALLAX inzetten of om gewoon te gebruiken als display voor je Star Wars poppetjes.

Ikea Hack bed met ombouw

Chic dressoir

Mocht je nou ook nog een dressoir nodig hebben in je kamer, kun je dat meteen ook bouwen met de volgende hack. Als je nog een kast over hebt tover je hem binnen een handomdraai om tot een chic dressoir, waarvan je echt niet zou zeggen dat het ooit een KALLAX kast is geweest. En als pluspunt heb je natuurlijk weer meteen extra opslagruimte in de kamer en daar kun je nou nooit genoeg van hebben.

Ikea hack dressoir

Lego kindertafel

Als laatste hebben we voor de kinderen een handige hack voor een KALLAX LEGO tafel, waar ze aan kunnen spelen. Het “tafelblad” heeft een LEGO basis gekregen, zodat de blokjes en poppetjes meteen goed vast zitten. Onderin is er weer een handige opbergplaats om de LEGO blokjes in te bewaren voor de volgende keer.

Ikea hack LEGO tafel

Zoals we weten is Ikea altijd innovatief bezig en het lijkt erop dat ze van plan zijn om uit te breiden en ook de weg op te gaan. Onlangs kwamen ze namelijk met verschillende concepten voor zelfrijdende auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen