Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #13

Smart Home Ilona Braam 18 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Veel mensen zitten nu lekker ergens op een festival of zijn bezig met de voorbereidingen om daarheen te gaan. Als je niet op een festival zit, hebben we dit weekend weer een paar mooie Ikea hacks voor je verzameld. Zo pak je dat vervelende hoekje op zolder aan waar het plafond ineens schuin loopt en bouw je je eigen infinity salontafel.

Weg met vervelende hoekjes

Iedereen kent die vervelende hoekjes op zolder wel, waar het plafond ineens schuin omlaag komt en je eigenlijk nooit een perfecte oplossing hebt gevonden om die ruimte goed te gebruiken. Met deze Ikea hack weet je eindelijk wat je met dat hoekje moet doen. Ze laten je namelijk zien hoe je daar een passende kast onder krijgt en je meteen extra ruimte hebt om je spullen te kunnen bewaren. Hiervoor heb je onder andere een PAX kast nodig en een Billy boekenkast.

Ikea hack

Gitaarstandaard

Een gitaar is één van de handigste instrumenten om te kunnen spelen. Je krijgt er al vrij snel leuk klinkende geluiden uit en je kunt je gitaar overal mee naartoe nemen om voor sfeervolle muziek te zorgen. Daarbij vinden vrouwen je meestal meteen een stuk interessanter met je gitaar en al helemaal als je erbij kunt zingen. Maar als je niet speelt, moet je hem wel ergens laten. Met deze Ikea hack bouw je een handige gitaarstandaard van Ikea’s IVAR systeem, waar je maar liefst gitaren in kwijt kunt.

Ikea hack gitaarstandaard

Verborgen tafeltje

Als je niet veel ruimte hebt, moet je wat slimmer omgaan met wat je allemaal in je kamer neerzet. Zo is het bijvoorbeeld fijn om een tafeltje te hebben, waar je aan kunt zitten. Maar aan de andere kant neemt deze weer kostbare ruimte in beslag als je bijvoorbeeld je workout wilt gaan doen. Met deze hack van Ikeahackers pak je dit probleem slim aan door voor een verborgen tafelsysteem te gaan, waarbij je tafeltje gewoon weer in de kast verdwijnt. Hiervoor shop je onder andere naar een BESTA frame en het welbekende LACK tafeltje.

Ikea hack

Oneindig diepe salontafel

In de woonkamer hebben de meeste mensen wel een salontafel staan. Deze komen in verschillende soorten en maten en je kunt natuurlijk voor een standaard exemplaar gaan Je kunt er ook voor kiezen om deze interessante hack te volgen en er één te maken die eindeloos diep lijkt te zijn. Hij ziet eruit als een tafel die iemand in Tron in huis zou hebben staan en je gasten zullen zeker jaloers zijn. Uiteraard komt het LACK tafeltje er weer bij kijken en je hebt verder onder andere een spiegel en een LED-strip nodig.

Ikea hack salontafel

Comfortabele ligstoel

De POÄNG fauteuil van Ikea is al behoorlijk comfortabel, maar hij zou nog een stuk comfortabeler kunnen zijn als ligstoel variant. En dat is precies wat je leert maken met deze laatste Ikea hack. Daarvoor heb je nog een extra POÄNG voetenbankje nodig en voortaan lig je ook heerlijk naar achteren in je POÄNG om bij te komen van je lange dag.

Ikea hack ligstoel

Hoewel Ikea hacks fijne dingen zijn die ervoor zorgen dat je huis er steeds leuker en efficiënter eruit ziet, zijn er natuurlijk ook wat minder leuke hacks. Zo werden onlangs honderden Instagram gebruikers de dupe van een wel erg vreemde hack.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen