Super Mario-level dusdanig moeilijk dat slechts 6 mensen hem uitspeelde

Games Sam Dille 4 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Je speelt Super Mario waarschijnlijk niet om enorm uitgedaagd te worden. Toch zit er in elke game wel een level dat een niveau hoger lijkt te liggen dan andere maps. Dit level is zelfs zo moeilijk dat maar een handjevol mensen het wist te behalen.

Het gruwelijk moeilijke level is te vinden op de game Super Mario Makers 2. Het spel kwam uit in 2019 en zou tot nu toe meer dan acht miljoen keer zijn verkocht. In december 2022 stond Super Mario Makers 2 op de 22e plaats van Nintendo’s bestverkochte games. Achter Mario Party Superstars, Pokémon Scarlet and Violet, Animal Crossing: New Horizons en The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Dit level uit Super Mario kan bijna niemand halen

In Super Mario Maker 2 kunnen spelers hun eigen levels maken. Bij de release heeft iemand een speciale versie van het klassieke level ‘1-1’ gemaakt met een verrassende draai. Mario moet namelijk tientallen vuurbogen zien te ontwijken, die tegelijkertijd op hem afkomen. De wending is blijkbaar heel moeilijk, want het is maar zes mensen gelukt om het beruchte level te halen.

De maker heeft de originele map helaas verwijderd, maar een andere gebruiker wist een identieke replica van het uitdagende level te maken. Maar wel met een extra toevoeging. De kopie kreeg de naam ‘1-1 with a twist x5’. Het ‘x5’-gedeelte betekent dat je de map vijf keer moet uitspelen om het level te halen. Dat maakt het al moeilijke level uit Super Mario Maker 2 nóg moeilijker.

Viraal op TikTok

Het level uit Super Mario Maker 2 kreeg veel aandacht op TikTok. Een gebruiker deelde een filmpje van het level en dat zorgde voor veel verbaasde reacties. Zo schreef een gebruiker: “Dit was zo stressvol om naar te kijken lol.” Een andere gebruiker reageert: “Ik kan niet de enige zijn die met zoveel spanning zat te kijken, toch?”

Mocht je dit weekend nog geen plannen hebben, dan is dit je kans om het allermoeilijkste level van Super Mario uit te proberen. Let er wel op dat je waarschijnlijk een paar uur nodig hebt om de gruwelijke map onder de knie te krijgen. Wij wensen je alvast veel succes!

It’s-a-me: hebben we Charles Martinet’s iconische zin altijd verkeerd begrepen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen