Superkleine elektrische fiets heeft een machtig groot actieradius

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische fiets die je makkelijk overal naartoe neemt, maar ook nog eens een goede actieradius heeft. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het zeker niet.

Elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan mountainbikes, bakfietsen en tourfietsen. Voor mensen die veel onderweg zijn, is een elektrische vouwfiets ideaal. Maar dan wel zo compact mogelijk, zonder dat je te veel inlevert op je actieradius.

JackRabbit maakt elektrische fietsen die zo klein zijn dat bijna Stampertje er zelf op zou kunnen rijden. Ze zijn dus ideaal om mee te nemen in de trein. Maar nu heb je nog een extra reden vanwege de nieuwe batterij.

Een kleine elektrische fiets met grote actieradius

De elektrische fietsen van JackRabbit hebben een speciale accu. Deze duw je in de stang van je e-bike. Zo is het zelfs mogelijk om twee batterijen toe te voegen, waardoor je actieradius verdubbelt.

Maar nu zijn die batterijen voor je elektrische fiets nog beter geworden. De nieuwe heet de RangeBuster en die heeft de dubbele capaciteit van de eerdere standaardbatterij. Zo kom je dus nog veel verder op een volle lading. In plaats van in het frame, hangen ze er nu deels omheen.

Superkleine elektrische fiets heeft een machtig groot actieradius
Zonder nieuwe batterij. (Afbeelding: Jack Rabbit)

Om precies te zijn heeft één RangeBuster een actieradius van 38,4 kilometer. Dat is voor de meeste mensen die een elektrische vouwfiets hebben waarschijnlijk meer dan genoeg.

Toch is het dus mogelijk om twee batterijen toe te voegen aan de elektrische fiets, waardoor de actieradius op 76,8 kilometer uitkomt. En dat is echt flink te noemen voor deze kleine rakker.

Snel opladen

Met de standaard XG-oplader laad je een accu op in ongeveer 3,5 uur, maar bezitters van een Ultra Fast-oplader doen er nog maar 2,5 uur over. Zo hoef je niet lang te wachten om weer met je elektrische fiets op pad te gaan na een oplaadbeurt.

De nieuwe verbeterde batterijen kosten 399 dollar per stuk. Wil je er dus drie, dan ben je 1.197 dollar kwijt. Dat terwijl de originele versie 199 dollar per stuk kost.

Voor de elektrische fiets ben je natuurlijk wel wat meer kwijt. Het OG-model gaat je 999 dollar kosten, terwijl de XG 1.749 dollar kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen