Bizarre Suzuki is het alternatief voor je e-bike en loopt zelfs trappen op

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Mensen met een elektrische fiets hebben niet echt een sportieve reputatie. Al kan het anno 2023 nog heel veel erger. Suzuki, doorgaans bekend van de elektrische auto, komt met een voertuig dat voor de echte luieriken is.

Naast prachtige dingen als Nintendo en Dragon Ball Z, heeft de Japanse Cultuur ons ook de nodige bijzondere gadgets opgeleverd. Het meest recente voorbeeld: het nieuwe voertuig van Suzuki. Is het een elektrische fiets, een brommer of eerder een elektrisch paard?

De Suzuki Moqba als alternatief voor de elektrische fiets

Oké, de Suzuki Moqba is eigenlijk bedoeld voor mensen die wat moeite hebben met lopen. De gemiddelde Amsterdamse hipster heeft echter zelfs de Canta eigen weten te maken, dus eerlijk gezegd verbaas ik me nergens meer. Kans dat ik hem tegenkom: een goede 65%.

Een scooter met lichtgevende bureaustoelwieltjes is het beste wat ik kan doen als ik de Suzuki Moqba moet beschrijven. Het is een vervanger voor de elektrische fiets met een bijzondere eigenschap. Eentje die ik persoon, als ik het me goed kan herinneren, nog nooit eerder heb gezien.

Suzuki elektrische fiets
Je kunt er gewoon de trap mee op. (Afbeelding: Suzuki)

Deze vervanger voor een elektrische fiets of scooter heeft namelijk vier individuele poten. Hierdoor kan de Suzuki iets opvallends doen: trappen beklimmen. Handig als je moeilijk ter been bent en compleet overbodig als je tot de luie mensen onder ons behoort.

Verschillende toepassingen

Overigens is dat niet de enige uitvoering. Suzuki heeft er ook een ontworpen voor vrachtvervoer of om een afvalbak de trap op te nemen. Er zijn namelijk allerlei verschillende toepassingen voor deze vervanger van de elektrische fiets te bedenken.

Suzuki kondigde het elektrische voertuig tijdens de Japan Mobility Show voor de eerste keer aan. Het ging destijds om een concept dat we tot op heden nog niet in het echt hebben kunnen bewonderen.

In hoeverre dit ook echt de toekomst gaat worden is natuurlijk nog maar de vraag. De kans in Japan lijkt me echter wel een stukje groter dan de kans in Europa.

@wantnl

De slechtste game van 2023 is hier 🥲 #lordoftherings #gollum #games #kingkong #skullislandriseofkong

♬ origineel geluid – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen