Swapfiets komt met e-bike: flink bedrag per maand voor elektrische fiets

Tech Jelle van Es 4 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Swapfiets is een bedrijf dat al een paar jaar aan de weg timmert. In verschillende grote steden in Nederland is het bedrijf te vinden. Voor een vast bedrag per maand kun je gebruik maken van een fiets en daarmee je ding doen. Op die manier hoef je niet zelf een grote investering te doen in een fiets en mocht er iets aan mankeren, dan draait Swapfiets op voor de kosten. Deze maand wordt het assortiment uitgebreid met een e-bike. De Swapfiets Power 7 is een elektrische fiets die op papier zeer degelijk klinkt.

De elektrische fiets van Swapfiets

De Swapfiets Power 7 is voorzien van een Bosch middenmotor, welke in het frame van de fiets is verwerkt. Daar kun je hem echter ook makkelijk uithalen en op die manier thuis opladen. Met de elektrische fiets haal je een snelheid van 25 kilometer per uur, wat ook het maximale is van wat een elektrische fiets mag. De accu moet sterk genoeg zijn om een afstand van 200 kilometer te overbruggen, maar dan wel op de laagste stand.

Elektrische fiets swapfiets

Tegelijkertijd zit er ook wel een nadeel aan de elektrische fiets die Swapfiets op de markt gaat brengen. Waar het basismodel 16,50 euro per maand kost en de variant met versnellingen je 19,50 euro kost, daar is de Swapfiets Power 7 echt een stuk duurder. Deze gaat je namelijk 75 euro per maand kosten. Natuurlijk, een elektrische fiets is een stuk prijziger, maar als je bedenkt dat je nu al relatief goedkope elektrische fietsen voor iets meer dan 800 euro kan scoren, dan is dit wel een investering.

Elektrische fiets swapfiets

Met de Swapfiets Power 7 wil Swapfiets zich dan ook richten op de gebruikers die meer te besteden hebben. Voor hen die in de stad werken en niet bezweet op werk willen komen, is dit een alternatief volgende woordvoerder. De elektrische fiets van Swapfiets is vanaf 17 juni beschikbaar in Rotterdam en Den Haag. Een maand later moet hij ook in Amsterdam te bestellen zijn.

Wil je meer weten over elektrische fietsen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen