Sygeplejersken: de waargebeurde misdaadserie die Netflix in zijn greep houdt

Films & Series Jeroen Kraak 2 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwste hit op Netflix komt niet uit de Verenigde Staten, maar uit Denemarken. Maak kennis met Sygeplejersken, de huiveringwekkende misdaadserie waar mensen niet over raken uitgepraat.

Als je jezelf even verveelt, zet dan Netflix op. Er staan zoveel series en films op dat je soms echt niet meer weet wat je moet kijken. Het is daarom erg knap als een niet-Engelstalige serie zich weet te onderscheiden. Deze week is het de beurt aan het waargebeurde Sygeplejersken.

Dit is Sygeplejersken op Netflix

Ben je bang voor ziekenhuizen? Dan kun je deze Netflix-serie maar beter overslaan. Sygeplejersken gaat namelijk over een bizarre moordzaak in een Deense kliniek.

In de vroege ochtend ergens in maart 2015 krijgt de Deense politie een verontrustend telefoontje binnen van een verpleegster. Zij verdenkt haar collega ervan dat zij opzettelijk patiënten doodt en ze is bang dat het weer gaat gebeuren.

Het verhaal in Sygeplejersken wordt daarna alleen nog maar opmerkelijker. Als de politie onderzoek naar de zaak doet, zeggen verschillende collega’s dat ze al jaren met het vermoeden rondlopen, alleen hebben ze nooit aan de bel getrokken.

De grote vraag is waarom niemand ooit ingreep. En is er wel bewijs dat de verpleegster patiënten vergiftigt, of is dit een verhaal dat een eigen leven is gaan leiden?

Sygeplejersken is op dit moment erg populair in Nederland. De miniserie staat op de vierde plaats in de Netflix Top 10. Het blijft hierbij titels als The Diplomat en Firefly Lane voor, wat een knappe prestatie is.

De serie scoort als een malle

Op IMDb scoort de serie op dit moment een keurige 7.0 en gebruikers lijken dan ook over het algemeen tevreden.

“Wat een krachtige dramatisering van een werkelijk gruwelijke reeks handelingen. Ik zat de hele tijd aan de buis gekluisterd,” vertelt een kijker. Die beschrijft Sygeplejersken op Netflix dan ook als erg meeslepend.

Toch is niet iedereen het daarmee eens. “De makers vertellen het verhaal goed, maar ze verspillen tijd aan het opzetten van de levens van de personages in het eerste deel. Pas in het tweede deel wordt het spannender.”

Sygeplejersken Netflix
Wat is er aan de hand? (Afbeelding: Netflix)

Het mooie aan Sygeplejersken is dat je hem in korte tijd helemaal uitkijkt. De Netflix-miniserie bestaat uit vier afleveringen van ongeveer 45 minuten. Alle afleveringen staan nu op de streamingdienst.

Beste serie van dit moment staat niet op Netflix of Disney+ en is helemaal gratis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen